Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Yahyaoğlu, okulun atölye ihtiyacıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ 2010-1011 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulumuza, 9-10-11 sınıflarda toplam 354 öğrencimiz   Eğitim-Öğretime devam etmektedir. Okulumuzda halen,  Gemi Yapım Alanı ve Denizcilik Alanı mevcut olup; Denizcilik Alanı Gemi Makinaları Bölümüne ilave olarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Güverte Bölümü (Gemi Yönetimi) açılması çalışmaları devam etmektedir.

Okulumuz ilk mezunlarını 2014 yılında verecektir.  Ancak yeni açılan bir okul olması nedeniyle bir çok  eksiği mevcuttur. Bu eksiklerden en önemlisi Gemi Yapım Alanı  atölye ihtiyacıdır. Halen sınıftan dönüştürülen 75 m2 bir alanda, bir sınıf, atölye dersleri  işlenmektedir. Gelecek Eğitim Öğretim yılında bu alanda ders  işleyecek öğrenci ve sınıf sayısı iki katına çıkarak, haftada 96 saat derse ulaşacaktır. Kullanılmakta olan mevcut atölye, ihtiyacı kesinlikle karşılamayacaktır. günde  9 saat ders ile  haftada 45 saat, İkili öğretim yapılsa bile (2x45:90 saat) ihtiyacı karşılamayacaktır. Bundan dolayı acil olarak  atölye ihtiyacının çözülmesini yetkililerden bekliyoruz.

Bu konuda gerekli  resmi yazışmalar yapılmış, ödenek talep edilmiş olup, ancak 2013 yılı yatırım planlamasına alınmamıştır. Görüldüğü üzere 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Meslek Lisesi olan okulumuzda öğrencilerimizin yarısı atölye dersi alamayacaktır. Okul Aile Birliği Başkanı olarak tüm velilerimiz adına; bu sorunun ortadan kalkması ve bir an önce çözüm bulunması için yetkilileri göreve davet ediyoruz ve hayır sever vatandaşlarımızdan, bizlere destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim