Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sır’ın,   Eğitim Bir Sen üyesi olan üç öğretmene "derslere başörtüsüyle girdikleri gerekçesiyle" uyarma cezası verdiğini belirten                                       

Yalova Memur-Sen ve Yalova Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Zekeriya Yayla, “Unutmayın sayın müdür, bu yasak mutlaka kalkacaktır. Ancak siz ve sizin gibiler, bu yasakçı zihniyetinizden dolayı sadece utanç duyacaksınız. Bu yasağın devamı için direnenler ve sizin gibi kraldan fazla kralcılar ise toplum tarafından nefretle anılacaktır”  sözleriyle tepki gösterdi.

Memur Sen olarak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde serbest kıyafetle işe giderek ‘sivil itaatsizlik’ eylemi başlatıldığını hatırlatan Yayla, “Memur-Sen ailesi olarak, çalışmalarımıza milletimizi dahil edecek yeni bir adım atarak 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyası başlattık ve topladığımız 12 Milyon imzayı Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e Bakanlar Kuruluna iletmek üzere verdik.  Sendikamız, Ülkemiz genelinde olduğu gibi Yalova’da da, 1982 Model Darbe ürünü yönetmeliği hükümet  yürürlükten kaldırıncaya kadar, tüm kamu kuruluşlarında iş yerlerine serbest kıyafetle gitme eylemi başlatmıştır.

Eylemimiz kamu çalışanlarından ciddi oranda destek görmüştür. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Yalova’da da antidemokratik yönetmeliği uygulamayarak tavırlarını özgürlüklerden yana kullanan tüm idareci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ancak her zaman olduğu gibi olumlu gelişmelerden rahatsız olan bazı okul müdürleri, Öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına ceza verebilmek için "biz başörtüsüne asla karşı değiliz ancak yönetmelik var" diyerek, adeta 28 Şubat günlerine olan özlemlerini dile getirerek, “ülkemizin geri kalmasında önemli bir faktör olan başörtüsünü" takan arkadaşlarımıza cezalar vermişlerdir. Bununla da yetinmeyerek bir süre sonra "uyarılmalarına rağmen hala başörtüsüyle derslere girmeye devam ediyorlar, ne yapmam gerekir” anlamında bir yazıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermiştir.

Öğretmen arkadaşlarımıza verilen cezaların kaldırılması için hukuki girişimlerimizi başlatmış bulunuyoruz. Ancak,  Okul Müdürüne bazı önemli noktaları hatırlatmak isteriz.Kılık-kıyafet yönetmeliğini bildiğiniz kadar, sendikal eylemlere ceza verilmeyeceğini bilmiyor musunuz? Daha geçen yıl sendikal bir eylem gereği gün boyu hiç okula gelmeyenlere soruşturma açıp ceza verdiniz mi? Vermediyseniz, sırf başlarını örterek mesleklerini icra edenlere bu kininiz nereden kaynaklanıyor? Okulunuzda kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan tüm çalışanlarınızın ayakkabı topuk boylarını ölçtünüz mü? Tırnak kontrollerini düzenli yapıyor musunuz? Ayakkabıların boyalı olduğunu her gün kontrol ediyor musunuz? Etek boyları ve kumaş türleri için kaç tane soruşturma açtınız? Saç ve favori boylarının standartları için okulunuzda berber çalıştırıyor musunuz? Sahi bu yönetmeliğe uymayan bıyıklarınızla ilgili kendi hakkınızda soruşturma açtırdınız mı?Şapka Kanunu yürürlükte olduğu halde hiçbir çalışanınıza soruşturma açmazken, darbe ürünü yönetmeliğe dayanarak, yalnız Allah’ın emri olduğu için başlarını örten öğretmenlere açtığınız soruşturmalar için toplumun yüzüne nasıl bakacaksınız?Yoksa kılık-kıyafet yönetmeliği denince aklınıza yalnızca başörtüsü yasağı mı geliyor?” sözleriyle tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim