Yeni eğitim sisteminin alt yapısının yetersiz olduğunu belirten Özel” “ 4+4+4’le getirilen yeni sistemden veli memnun değil, öğretmen memnun değil, öğrenci memnun değil sadece tek tip, bir kalıba sığmış öğrenci yetiştirilmeye çalışılıyor. Toplumsal eşitsizliklerin ortadan kaldırılarak herkesin aynı imkânlarda eğitimden yararlanabilmesini sağlamak öncelikli hedef olması gerekirken 4+4+4 yasası, aynı sınıfta farklı yaşlardan çocukların eğitim görmesine sebep olması ile bu imkânları ortadan kaldırmıştır” dedi.

4+4+4 olarak bilinen ve kanun yapıcıların bile nasıl uygulanacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını,  yeni eğitim sistemiyle, bir neslin yok olmasına neden olunacağını belerten Özel

AKP’nin çarpık eğitim anlayışının geleceğin  teminatı olan çocukların hayatını ve dolayısıyla ülkenin geleceğini de karartacağını söyledi

Özel “Eğitim gibi bir ülkenin tüm bireylerini –geleceğini- ilgilendiren konuda olması gereken uzlaşmacı ve demokratik tavır bu yasada hiç önemsenmemiş, bir ülkenin siyasi hayatının en önemli fonksiyonu olan muhalefetin düşüncesi hiç dikkate alınmamış adeta muhalefet yok sayılmıştır” dedi.

Özel açıklamasında “ AKP yasaklasa da öğretmenlerimiz öğrencilerini Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatandaşlar olarak yetiştirmeye devam edeceklerdir. Bugüne kadar, demokrasiyi, hukuk devletini, cumhuriyeti benimseyen, savunan, insan haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumluluk bilinci yüksek öğrenciler yetiştiren ve bunun mutluluğuyla yaşayan, her tür zorluğa da bu sorumlulukla göğüs geren öğretmenler ne yazık ki bu yeni eğitim yılında AKP İktidarının kabul edilemez bir yasağıyla karşılaştılar. “ Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, Yaratıcı, sorgulayan, çağdaş ve gelişime açık çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum”

Editör: TE Bilişim