Yalova eğitim alanında çok önemli iki yatırıma daha sahip oluyor. İlk temel Kız Meslek Lisesi’nde atıldı. Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim görebilecekleri 5 derslikli anaokulunun temeli Vali Esengül Civelek tarafından törenle atıldı. Öte yandan Yalova’daki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak 224 kişi kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu’nun temelide ana okulu töreninin ardından gerçekleştirildi. 

İsmetpaşa Mahallesi’nde Yalova Valiliği ve Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılacak olan Kız Öğrenci Yurdu’nun temel atma töreni Vali Esengül Civelek, Milletvekili Temel Coşkun, Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve diğer protokol üyeleri katıldılar. Tören de yapılacak olan yurt binası hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurtman, 400 iş gününde tamamlanması hedeflenen yurdun 3 bin 36 metrekare kapalı alana sahip olacağını ve 224 öğrenci kapasiteli olacağını açıkladı.

Ana okulu temel atma töreninde  ilk olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurtman, 950’si normal, 250’si açık öğretim olmak üzere 1.200 öğrencili Kız Meslek Lisesi’nin 30 şube ve 9 atölyeye sahip olduğunu söyledi. Yurtman, “Bugün temelini atacağımız 5 derslikli anaokulumuz 675 metrekare alana sahip olacak. 432 bin TL harcayarak yaptıracağımız anaokulumuzun 180 günde tamamlanıp, hizmete girmesi hedefleniyor” dedi.

Yeni bir eğitim sistemine geçilmesine rağmen okulların sorunsuz bir şekilde açılmasından dolayı Vali Esengül Civelek, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurtman, Okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Ben Yalova Milletvekili olarak kendimi günün 24 saati hizmet etmekle görevli olarak görüyorum. Sorunlar karşısında duyarsız kalmak, seyirci olmak gibi bir tavrı hiçbir zaman göstermedik, göstermeyeceğiz de. Yalova eğitimde markalaşmış bir il olarak anılıyor. Bunun devam etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anaokullarının çocukların gelişiminde ve eğitiminde eğitimdeki en önemli kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken Vali Esengül Civelek ise, “Geleceğimiz, umudumuz gençlerimiz için bir yatırıma daha imza atıyoruz. Anaokullarımız çocuklarımızın gelişmesinde çok önemli bir payı var. Anaokulu eğitimi alan çocukların çok daha başarılı oldukları bilimsel bir gerçektir” dedi. 

Kız yurdu temel atma töreninde  konuşan Milletvekilimiz Temel Coşkun, yurdun üniversite öğrencileri için çok önemli olduğunu, Yalova Üniversitesi öğrencilerini yurda kavuşturacak yatırımın çok önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çekti.

Kız Öğrenci Yurdu’nun Yalova Valiliği ve Vilayetler Hizmet Birliği tarafından yaptırılacağını belirten Vali Esengül Civelek, butona basarak yurdun temeline ilk harcı attı.

 
Editör: TE Bilişim