Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç, “Biz Servis İşletmecileri Odası olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırız. Velilerimiz de gerektiğinde verdikleri paranın hesabını sorsunlar, bizi denetlesinler. Eğitim -öğretim yılı tüm eğitim camiasına hayırlı olsun, kazasız belasız bir eğitim yılı geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Kooperatif, dernek temsilcileri ve servis araçları temsilcilerinin katılımıyla Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç başkanlığında yeni fiyat tarifesinin belirlenmesi amacıyla 10 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda, servis araçları temsilcileri talep ve düşüncelerini dile getirdiler.

Yeni eğitim yılında geçerli olacak öğrenci servis ücretlerinin belirlenmesinde geçen sene ve ondan önceki senelerde yaptıkları fiyat değerlendirmesini baz aldıklarını dile getiren Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç, “Geçen seneden bu yana neler değişti, bizim fiyatlarımızı etkileyecek, bunları dikkate alıyoruz. Öğrencilerin okula hazırlık süreci gibi bizim servis araçlarımızın da bir hazırlık süreci var. Öğrenci servis hizmeti verecek olan araçların ‘Öğrenci Servis Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun özellikleri taşıması gerekiyor. Öğrenci servislerinde dur lambası, okul taşıtı levhası, kapısının otomatik olması, emniyet kemeri gibi kriterlerin bulunması gerekiyor. Ayrıca servis aracını kullanacak olan sürücünün de ehliyet, psikoteknik, SRC (Ticari araç kullanımı yetki belgesi) ,sabıka kaydı, ehliyetinin yıllık sorgulamasının yapılması, ehliyetinin puan durumu gibi şartlara uyması gerekiyor. İlköğretim servis taşımacılığı yapacak olan servislerde rehber personel bulunması zorunluluğu var ve bu personelin de en az lise mezunu olması gerekiyor”  dedi.

Öğrenci servis taşımacılığı yapacak olan aracın da bir takım giderleri ve aidat ödemeleri olduğunu söyleyen Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç; “Aracın trafik, öğrenci koltuk sigortası, bağlı oldukları okula ve belediyeye ödemek zorunda oldukları güzergah izin belgesi gibi zorunlu ödemeleri var. Bütün bu giderleri dikkate alarak, bu işi layıkıyla yapan esnafın gelir-gider dengesini göz önünde bulundurması gerekir. Çünkü okul servisleri 9 ay çalışıp, 12 ay harcama yapıyor”  diye konuştu.

Kendilerinin kamyoncu ve otobüsçü esnafıyla karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç, “Bizim dakik olmamız gerekiyor. Biz herhangi bir şey taşımıyoruz. İnsanların en değerli varlığı olan çocuklarını, geleceği taşıyoruz. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Biz de zam yapmak istemeyiz, ancak koşullar bunu gerektiriyor, gelir gider tablosu önümüzde” diyerek yaptıkları işin öneminin bilincinde olduklarını vurguladı.

Bu yıl uygulamaya konulacak olan yeni eğitim sistemiyle ilgili olarak Yalova’da aksaklık yaşanmasını düşünmediklerini dile getiren Tunç, “Yalova İl Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyoruz. Hazırlık çalışmaları iyi yürütüldü” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim