Termal’de pastacılık sanatı, pasta süsleme sanatı, tabaklama sanatı ve sunum sanatı ile alakalı workshop gerçekleştirildi. Black Bird Termal Otel ve Yalova Üniversitesi işbirliğinde İstanbul’da 50 yıllık köklü bir geçmişi olan APM Pastacılık Malzemeleri firmasıyla birlikte Yalova Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile Yalova Kız Meslek Lisesi Mutfak Ağırlama Gıda Bölümü öğrencilerine işbaşı eğitim programı düzenlendi. Yerinde eğitim, üretim ve sunumun yapıldığı program ile ilgili olarak açıklamada bulunan Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Otel Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Yasin Özaslan, “Öğrencilerimizin aşçılık programında almış oldukları teorik ve uygulamalı eğitimlerini güçlendirmek ve zenginleştirmek anlamında Termal bölgesindeki otel işletmelerimizle yapmış olduğumuz iyi niyet paydaş protokolleriyle birlikte öğrencilerimizin pastacılık ve çikolata alanlarındaki becerilerini zenginleştirmek bağlamında bir workshop, atölye çalışması etkinliği gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz burada çikolata ve diğer çikolata türevleri ile ilgili yapılacak ve misafirlere ikram edilecek ürünlerin hangi aşamalarda nasıl üretildikleri, nasıl sunum edildikleri ve müşterilere nasıl ikram edildikleri konusunda burada güzel ve faydalı bir eğitim alacaklar. Bu etkinliğin düzenlenmesinde öncelikle Yalova Üniversitesi yönetimine, Termal bölgesindeki otel yöneticilerimize ve bu etkinlikte sponsor olan pastacı firmalarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte üniversite öğrencilerimizden 30 öğrenci üretime doğrudan otelin mutfağında katkı sağladılar. Buradaki pastacılık ürünlerinden birçok ürün çıkardılar ve burada sergilendi. Öğrencilerimizin üretmiş olduğu ürünler birçok kişi tarafından tadım yapılma fırsatı buldu” dedi.

‘Kendimizi geliştiriyoruz’

Aşçılık bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Zeynep Sude Şahin ise, “Pastacılık eğitiminin tanıtımı için buradayız. Burada bulunan ürünlerin nasıl yapıldığını, hangi aşamalardan geçtiğini, hangi malzemelerin kullanıldığını ve hangi tekniklerde yapıldığını, kullanılan ekipmanların uzmanlar tarafından nasıl kullanıldığını öğrenmek için buradayız. Black Bird Otel’de yapılan bu lansman için otel yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Burada tecrübemizi arttırmak ve saha içinde nasıl çalışıldığını ve biraz da kendimizi geliştirmek için geldik” şeklinde konuştu.

Kaya, ‘Ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz’

Otel bünyesinde pastacılık sanatı, pasta süsleme sanatı, tabaklama sanatı ve sunum sanatı ile alakalı düzenlenen workshopa ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Black Bird Termal Otel Genel Müdürü Rahmi Çağrı Kaya, “Black Bird Termal Otel ve Yalova Üniversitesi işbirliğinde İstanbul’da 50 yıllık köklü bir geçmişi olan APM Pastacılık Malzemeleri firmasıyla birlikte Yalova Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile Yalova Kız Meslek Lisesi Mutfak Ağırlama Gıda Bölümü öğrencilerine işbaşı eğitim programı düzenlendi. Buradaki etkinlikte pastacılık sanatı, pasta süsleme sanatı, tabaklama sanatı ve sunum sanatı ile alakalı olarak üniversite ve lise öğrencilerimiz eğitim gördü” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim