Proje kapsamında 3’üncüsü gerçekleşen Engelliye Doğru Yaklaşım Eğitimine Aileden Sorumlu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hilmi Uzun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Baki Yükseler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Derya Arıcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Topal, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi Yalova İl Sorumlusu ELPA BEKO Sahibi Salim Dönmez, Esvet Sabri Aytaçman Kız Meslek Lisesi Müdürü Gülseren Gültekin, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Oymak, Okulun Baş Müdür Yardımcısı Erdinç Korkmaz, Müdürü Yardımcıları Ertuğrul Şengün, Nihat Çelik, ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Oymak eğitimlerinin okullarında gerçekleştirilmesinden çok memnun olduklarını bu önemli projenin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Oymak, “Okulumuzunda bu projede yer almasından dolayı çok mutluyuz. ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ projesinin örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bizim bu projeye destek vermemizi sağlayan Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi Yalova İl Sorumlusu ELPA BEKO Sahibi Salim Dönmez başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım”dedi.

Koç Holding’in 80. yılında hayata geçen “Ülkem İçin” Projesi ile ilgili olarak bilgi veren Yüksek Mimar Sevcan Dönmez ise;  “Koç Topluluğu bayileri olarak bizler, bugün burada alacağımız “ Engelliliğe Doğru Yaklaşım ” eğitimini tüm illerimizde yaymak üzere çalışacağız. Böylece bu konuda doğru bir yaklaşım ve toplumsal bilincin yayılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Koç Topluluğu olarak bu konuyu bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor ve faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda işyerlerimizin fiziki şartlarını iyileştirerek engelliler için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Engelliye Doğru Yaklaşım Eğitimini’nde; Kronik hastası olan Ceren Kutay hem kendi hastalığı ile ilgili hemde fiziksel engellilik konusunda, Görme Engelli Adem Vural ve İşitme engelli Buket Demirel sunum yaparak katılımcılara bilgiler aktardılar.

Eğitim süresince çekim yapan BEKO TV sunum öncesi ve sonrasında da öğrenciler ile röportaj yaparak onların konuyla ilgili düşüncelerini aldı. Daha sonra ise Yalovalı vatandaşlar ile konuşularak engellilik konusunda halkın nabzı ölçüldü.      

Editör: TE Bilişim