Fatih Projesi kapsamında daha önce alımları yapılan akıllı tahta uygulamasıyla pilot okullar; Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Yalova Anadolu Lisesi’nde eğitim verilmeye başlandı. Proje kapsamında eğitim dönemi öncesinde akıllı tahtayla ilgili eğitim alan öğretmenler,  tarafından akıllı tahta kullanımıyla proje start aldı.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında, Yalova’da pilot okul olarak belirlenen Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ile Yalova Anadolu Lisesi’nde başlayan Fatih Projesi’nin, önümüzdeki eğitim döneminde geliştirilerek yaygınlaştırılması planlanıyor. Önümüzdeki eğitim yılında yaygınlaştırılması planlanan Fatih Projesi’nde, gerekli teknolojik altyapının sağlanmasının ardından, diğer okullarda da uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Okullarda teknolojik araçlarla eğitime geçilerek fırsat eşitliği sağlanmasını amaçlayan Fatih Projesi,  Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması, Eğitsel e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi, Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı, Öğretmenlerin Hizmet içi Eğitimi, Bilinçli-Güvenli- Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımının sağlanması amaçlı beş ana bileşenden oluşuyor.  
Editör: TE Bilişim