Yalova’nın Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan, özel programı ile Türkiye’ye örnek olan tek resmi Etüt Eğitim Merkezi; bu eğitim öğretim yılında da yepyeni programları ve de genişleyen kadrosu ile 10 Eylül 2012 tarihinde kapılarını Yalova’nın şanslı çocuklarına açıyor…

Özel Rotajans Yalova Etüt Eğitim Merkezi; İstanbul, Ankara, Bursa illerinden üniversite ve sektör yıldızları yöneticiler ile sürekli olarak düzenlediği sertifikalı kurslar ve kişisel gelişim eğitimlerinin tecrübesi sayesinde, uzman eğitimci ve danışmanlarının çocuklar üzerine uyarladıkları kişisel gelişim eğitimleri ve çocuklara özel “Geleceğin Liderlerini Yetiştirme” programı ile ilköğretim öğrencileri için bulunmaz fırsatlar sunuyor.

Rotajans Etüt Eğitim Merkezi yıl içinde tekrarlanan ücretsiz veli bilgilendirme seminerleri, öğrenci ve veliler ile yapılan etkinlik ve gösteriler, öğrenci, öğretmen, okul, veli ile birlikte çalışma sistemi, sürekli olarak veliler ile görüşme anlayışı ile çalışan bir kurum olma özelliği ile de fark yaratmakta.

Rotajans Yalova Etüt Eğitim Merkezinde; standart etüt eğitim merkezi temel çalışma prensibi olan, okula destek ve ödev sistemi öğretilmesinin dışında; Rotajans Özel Programı olan; tüm derslerin ödevleri, performans ödevleri, proje ödevleri sistemleri ile öğretilir ve öğrencinin kendisinin yapması sağlanır, kişisel gelişim ve zeka geliştirici programlar öğrencinin düzeyi ve sınıfına paralel olarak uygulanır, satranç ve benzeri masa ve platform oyunları öğretilir, eğlenceli oyun ve programlarla özgüven çalışmaları uygulanır, özel liderlik ve takım çalışmaları ile çocukların özelliklerine uygun becerileri saptanır ve geliştirilir, gitar, dans, ritm gibi eğitimlerle beden ve beyin ilişkileri geliştirilir, sanatsal ve sosyal projelere doığrudan katılımları sağlanarak da daha duyarlı, öğrenmeye daha açık ve zeka seviyesi yüksek bilinçli, geleceğimizi emanet edebileceğimiz lider ruhlu çocuklar yetiştirmek temel prensiptir.

Etüt eğitim merkezinde 1. Sınıftan, 8. Sınıfa kadar tüm ilköğretim öğrencileri eğitim ve öğretimden faydalanmakta. Uzman öğretmen, uzman eğitmen, uzman psikolog, uzman antrenör ve çalışma kadrosu ile 2005 yılından beri hizmet veren Rotajans; okulun açık olduğu hergün öğrencilerine etüt hizmeti veriyor.

Güz dönemi eğitimlerinden sonra, yaz aylarında da yüzme, basketbol, badminton, masa tenisi, tenis, güreş, futbol, eski sokak oyunları, açık alan oyunları ve kış dönemindeki sosyal ve beceriye yönelik aktiviteler ve derslerle eğitime devam eden Rotajans; yaz – kış sürekli eğitim ile Yalova’ya aralıksız hizmet vermekte.

Özel programları ile ilköğretim çocuklarında matematik korkusu ve de sınav kaygısı adına hiçbirşey bırakmayan ve de eğlenerek öğrenmenin mümkün olduğunu, matematiğin de sevilebilen bir ders olduğunu her yıl öğrencilerinin yurt çapında başarılar sağlaması ile de sürekli kanıtlayan etüt eğitim merkezinin öğrencilerinin de; özel ve de devlet okullarından, merkez ve diğer ilçelerden çok geniş bir popülasyona ulaştığı görülmekte.

Yapısı gereği butik eğitim veren, sınıf sistemi uygulamayan ve her öğrenci ile birebir ilgilenen, özel Rotajans programı sayesinde de otomatikman başarıyı getiren etüt eğitim merkezinin Yalova için büyük bir şans olduğu aşikar.

Rotajans Etüt Eğitim Merkezinin kurucusu Umut Küçükbayraktar; “2005 yılından beri yolumuza sürekli gelişerek devam ettik, kadromuz, tecrübemiz, hizmet alanımız, sunduklarımız her zaman artarak devam etti, her zaman öğrenci ve insan odaklı düşündük, yatırımımızı taşa, toprağa değil her daim insana yaptık, bizim için en büyük geri dönüşüm, en büyük ödül ise; öğrencilerimizin başarılarını görmek. Sadece bir çocuk dahi, geleceğimizi değiştirebilir, kimseyi görmezden gelemeyiz, kimseden vazgeçemeyiz, dünyayı değiştirmek için gereken, bazen sadece bir kişidir. O sebeple her öğrencimiz bizim için çok önemlidir. Biliyoruz ki her çocuk dahidir, onun dehasını keşfetmek ise onu doğru ve dahi olduğu alanda değerlendirmeye bağlıdır, bu da bizim işimiz.” Dedi.

Rotajans Etüt Eğitim Merkezi’nin bir diğer avantajı da, şehrin tam merkezinde, Ticaret Odasının karşısında olmasıdır. 

Editör: TE Bilişim