Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan 2017 yılı sonuna kadar 20 binin üzerinde kursiyere belge verme hedeflerinin olduğunu dile getirdi.
Yalovalılara istedikleri her alanda gerek hobi gelişimi ve gerekse meslek edindirme anlamında kurslar açan Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü 2017 yılı sonunda rekor kırmaya hazırlanıyor. Kursların bu yıl büyük ilgi gördüğünü belirten Doğan, "2016 yılında 1030 kurs düzenledik ve bu kurslar kapsamında toplamda 19 bin 870 kişiye eğitim verdik. 2017 yılında şu anda da 1360 kurs açtık yıl sonu içerisinde 20 binin üzerinde kursiyere belge vermeyi hedefliyoruz. Kurslarımız büyük ilgi görüyor. Yeterli sayıya ulaşılan her alanda kurs açabiliyoruz. Bu yıl yeni hizmet binasına da kavuştuk. Bu fiziki alan anlamında bizi çok rahatlattı. Kurslarımızı artık çok daha rahat ve modern ortamda gerçekleştiriyoruz. Bu kurslara ilgiyi de arttırıyor" dedi.
Yabancılar Türkçe Kursuna ilgi gösteriyor
Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü sadece Türk vatandaşlarına değil, ülkeye Irak ve Suriye'den gelen mültecilere de kurslar veriyor. Özellikle dil sorununun aşılması anlamında açılan Türkçe kursları büyük ilgi görüyor. Yüzlerce mülteci bu kurslar sayesinde Türkçe konuşmayı öğreniyor ve ülkedeki yaşam standartları da bu sayede artmış oluyor. Bu kursların 2018 yılında da süreceğine vurgu yapan Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, "Ülkemizde bulunan Iraklı ve Suriyeli vatandaşlara yönelik kurslara talep olduğu sürece devam edeceğiz. Görünen o ki 2018 yılında da bu kurslar sürecek. Türkçe öğrenmek için başvuruları alıyor ve yeni sınıflar oluşturarak eğitimlere başlıyoruz" dedi.
Avrupa ülkelerini bile geçtik
Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan kurslardan faydalanma oranları anlamında Avrupa ülkelerini dahi geride bıraktıklarını dile getirdi. Doğan, "Nüfusa oranla Halk Eğitim Merkezi kurslarından faydalanan iller arasında Yalova Türkiye genelinde 3. sırada yer alıyor. Ülke genelinde bakıldığında Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından açılan kurslardan faydalanma yüzdesi %9. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran %11, Yalova'da ise bu oran %14.5 yani bırakın ülkeyi Avrupa standartlarının dahi üzerindeyiz.

Editör: TE Bilişim