Yalova HEM 2017-2018 eğitim öğretim yılı Ekim ayında sona erdi. Bu eğitim öğretim yılında büyük bir başarıya imza atan Yalova HEM açılan kurs ve bu kurslara katılan kursiyer sayılarıyla da rekor kırdı. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, “01 Ekim 2017 yılında başlayan 2017/2018 Eğitim öğretim yılımızı 01 Ekim 2018 Tarihi itibarı ile sonlandırdık.  Bu yıl gerçekten çok yoğun bir yıl geçirdik. Bu tarihler arasında toplamda bin 200 kurs açtık. Bir önceki yıl bu rakam 980 kurstu. Bu yıl kursiyer sayısında da çok önemli bir artış yaşadık. Bu yıl 24 bin 549 kişi kurslardan faydalandı. Bu rakam geçen yıl 19 bin 870 kişiydi. Yani 2017/2018 eğitim öğretim yılında gerek açılan kurs ve gerekse kursiyer sayıları anlamında rekor kırdık” dedi.
“İş Karşılığı Kursları tamamlanıyor”
Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, iş karşılığı ücret kurslarının da çok ilgi gördüğüne dikkat çekerek, “Bu yıl iş karşılığı ücret kurslarımız da çok büyük ilgi gördü. Bu kurslardan 600 kişi faydalandı. Burada ağırlığı Suriye’den ülkemize gelen kursiyerlere verdik. Türk ve Suriyeli karışık gerçekleşen kurslara katılanlara aylık bin TL bir ücret ödendi.  Kat hizmetleri, komilik, servis görevlisi ve bahçecilik kurslarından faydalandılar. Burada özellikle de komilik, kat hizmetleri ve servis görevlisi hizmetleri eğitimi alan kursiyerlerimize hemen iş sağladık. İŞKUR ile yapılan ortak çalışma ile bu elemanlara ihtiyaç duyanlar kursiyerlerimizi işe başlattılar. Bu kurslar 10 Aralık 2018 tarihinde sona erecek ve sertifikalar da dağıtılacak” diye konuştu. 
“Okuma yazma kalmayana kadar devam edeceğiz”
Yalova’da okuma yazma kurslarının da halen sürdüğüne dikkat çeken Doğan, “El sanatları, okuma yazma, beden terbiyesi kursları da devam ediyor. Bu kurslar arasında el sanatları kursları her zaman olduğu gibi bu yılda çok ilgi gördü. Resim kurslarına yoğun bir katılım aldık. Dil kursları yine ilgi görüyor. Yapılan seçimlerde bir çok kişinin halen parmak bastıklarını öğrendik. Muhtarlarla haberleşip köylerde okuma yazma kurslarını da devam ettirdik. Yalova’da okuma yazma bilmeyen insan kalmayana kadar da bu kursu sürdüreceğiz. Köylerden gelen kurs taleplerinde de bu yıl bir artış yaşandı. Köyler çok değişik kurs taleplerinde bulunuyor. Örneğin bir çok köyümüzden spor kursu talebi almaya başladık” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim