Mecliste görüşülen AKP’li Mehmet Gökmenoğlu’nun önergesi ile Kıbrıs’ta 5 yıldızlı Kratos Otel’de yapılacak eğitim seminerine katılıp katılmama konusunda tartışan meclis üyeleri, bir diğer Meclis Üyesi MHP’li Hasan Çetinkaya’nın Antalya Kemer’deki eğitim seminerine katılma önerisi arasında kararsız kaldı.

Gökmenoğlu, yıl içerisinde eğitim seminerinin 2 kez ertelendiğini dile getirerek, “Yeni uygulamalar hakkında bilgilenmemizde fayda olacağını düşünüyorum. Seminerler iki kez ertelendi. Bu kez bu Kıbrıs seminerine mutlaka katılmalıyız” dedi. Antalya-Kıbrıs tartışmasının Gökmenoğlu’nun Kratos Otel’deki seminere katılmakla ilgili önergesinin oylanarak, oy çokluğu ile kabul edilmesiyle son bulduğu sanılırken, meclis oturumun kapanmasının ardından yeniden konunun tartışıldığı öğrenilirken, bu kez de Kıbrıs’a değil, Antalya’ya gidileceği iddia edildi.

23-27 Eylül tarihleri arasında Antalya Kemer’de beş yıldızlı bir oteldeki seminere mi, 21-28 Ekim’deki Kratos Otel’deki seminere mi gidileceği ile ilgili olarak Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, noktayı şu şekilde koydu : “Valiliğe 5 gün içinde gönderilmeyen kararlar geçersiz sayılır. Şu an bu kararı gönderip göndermeyeğimiz belli değil. Ama iki seminere de katılmayabiliriz. Bu, çok yüksek bir olasılık.”
Editör: TE Bilişim