Yalova basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve Prof. Dr. Hamit Er ile Genel Sekreter Vekili Yalçın Tokay, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oğuzhan Köse de katıldı. Sunum sonrası basın mensuplarının soruları yanıtlandı ve üniversitenin çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Rektör Bahçekapılı, “Buraya gelmenizden ötürü çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim için kıymetlisiniz çünkü çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Basının, gazetecinin çok önemli bir görevi var o da kamuoyu oluşturmak ve oluşan bu kamuoyunu topluma yansıtabilmek, ifade edebilmektir. Çok kullanılmıyor ama aslında basın mensupları, gazeteciler çok büyük bir okul. Toplumun aydınlanması, ufkunun genişlemesi, daha vizyoner bir yapıya kavuşmasında, entelektüel boyutunun gelişmesinde basın son derece önemli bir vazife icra ediyor. Sadece üniversitemiz açısından değil, Yalova bir değer, üniversite bu değeri oluşturan organlardan bir tanesi. Hem şehrimizin hem üniversitemizin veya diğer kurumlarımızın topluma daha iyi bir şekilde yansıtılmasında son derece önemli bir görev üstleniyorsunuz. Burada toplanmamızın amaçlarından bir tanesi, biz göreve geleli 8 ay kadar bir süre oldu. Hem bu süre zarfında neler yapmaya çalıştığımızı sizlerle paylaşmak ve bundan sonraki geliştireceğimiz politikalarda kamuoyu oluşturucu, bizleri yönlendirici, hedeflerimizi belirlememizde bir paydaş olarak planlamamızı nasıl yapalım, idari sistemlerin yürüyüşü, şehirle olan ilişkimiz, bütünleşmemiz konularında ne gibi roller üstlenebileceğimiz noktasında sizlerin görüşleri son derece önemli. Dolayısıyla bunları sizlerle konuşmak, tartışmak, ele almak istediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

‘Kapımız herkese açık’

Göreve geldikleri günden bu zamana kadar herkese şeffaf olduklarını ve açık kapı politikası uyguladıklarını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Şunu da belirtmek isterim üniversitemiz 2008 yılında kuruldu, o günden bugüne 9 fakültesi, 5 meslek yüksek okulu ve aynı zamanda lisansüstü eğitim enstitüsü ile birlikte belli bir gelişmişlik durumuna erişmiş, belli bir potansiyeli olan üniversite yapısına kavuştuğunu söyleyebiliriz. Hem ulusal, hem uluslararası oluşturduğumuz ilişkiler sayesinde, üniversitemizi hem yerelde hem bölgede hem de ülke dışında önemli ölçüde belli bir yeri olan, potansiyeli olan üniversite durumuna getirmek için ekip olarak hep birlikte çalışıyoruz. Bu ekibin içinde özellikle ifade etmek istiyorum. Bizim görünürlüğümüz noktasındaki en büyük paydaşımız sizlersiniz. Birçok faaliyet, etkinlik gerçekleştiriyoruz, protokoller imzalıyoruz, öğrencilerimizin, hocalarımızın, kulüplerimizin birçok faaliyeti var ancak bunların görünür olma noktasında eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz. Bu eksiklikleri özellikle telafi etme de ve toplumla paylaşmada sizlerle gerçekleştireceğimiz ortaklıklar gerçekten bizim, üniversitemizin hak ettiği yeri bulmasında, hak ettiği yere gelmesinde son derece önemli bir rol üstlenecek ve göreve geldiğimizden beri fark ediyorsunuzdur biz açık kapı politikası uyguladık, kapımız herkese açık. Bize gelen her arkadaşla gazeteci olabilir farklı bir pozisyonda bir arkadaş olabilir, üniversitemizin durumunu paylaşmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bunu yaparken de çok açık ve şeffaf olduk. Zaten göreve başladığımda hatırlarsanız kullandığım ilk cümle üniversiteyi daha şeffaf hale getirmekti. Üniversite dediğimiz yapı bir organizma ama bu organizmanın sahibi sadece ben, benim arkadaşlarım, ekibimiz, öğrenciler değil. Bu organizma yaşayan bir canlı ve bütün şehir bunun içinde, bunu öncelikle görmek lazım. Bizim belki de bugüne kadar başarmada yetersiz kaldığımız nokta buydu. Biz şehirle birlikte hareket edebilme, şehrin ilgilerine, beklentilerine, ihtiyaçlarına odaklanma noktasında ki eksikliğimizin farkındayız. Aynı zamanda bütünleşme olarak ifade edebileceğimiz ki bu bütünleşme hem şehrin daha nitelikli hem de üniversitenin daha nitelikli ve doğal olarak da toplumun daha nitelikli kriteri ve sahip olduğu potansiyeli ifade edebilmesi noktasında son derece önemli bir görevi de yerine getirmiş oluyor” şeklinde konuştu.

Bütçe Çalışmaları

Yeni14 fotokopi makinası alındı. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde kullanılmak üzere toplam 355.000 TL değerinde laboratuvar cihazı ve laboratuvar tezgâhı satın alındı. İnşaat Mühendisliği için 82.000 TL çizim masası, 45.000 TL tabure-sandalyeler ve 85.000 TL değerinde laboratuvar cihazları alındı. Devlet Malzeme Ofisinden 2 milyon liraya yakın malzeme alındı, çoğunluğu yeni fakültelerde kullanmak üzere, ofis-derslik malzemeleri alındı. Mevcut bütçeye ek olarak 66.716.610tl'lik bütçe alındı. Bu bütçenin 30 milyonu merkezi derslik binası, 10 milyonu Sanat Tasarım Fakültesi, geri kalanı kampüs altyapısı, bakım onarım ve malzeme alımları olmak üzere kullanıldı.

Projeler ve İnşaatlar

Hukuk Fakültesi Duruşma Salonu

Sanat ve Tasarım Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarı

Sanat ve Tasarım Fakültesi İnşaatı

Cami İnşaatı

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası

Yeşil Kampüs – Peyzaj Çalışmaları, Meyve Bahçeleri

Yeni Projeler ve Marina Sunumu. Diğer yandan Hukuk Fakültesi duruşma salonu için yaklaşık 50.000 TL masraf yapıldı. Sanat Ve Tasarım Fakültesi - Bilgisayar Laboratuvarı kuruldu. İslami İlimler Fakültesi Mescidi yapıldı / Fakülte içerisine kütüphane kuruldu. Sanat Tasarım Fakültesi bina inşaatı devam ediyor. Cami İnşaatı devam ediyor. Tıp Fakültesine akademik alımlar yapılıyor ve morfoloji binasının inşaatının son aşamasına gelindi. Kampüs çevre düzenleme çalışmaları.

Editör: TE Bilişim