Yalova Üniversitesi’nin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Prof. Dr. Derya Güroy ile Genel Sekreter Sayim Oral’ın katılımları ile gerçekleşen devir teslim töreninde, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Metin Çancı’ya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini teslim etti.

Yeni görevine başarı ve esenlik temennileri ile uğurlanan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ‘’Bizlere layık görülen görevler, birer bayrak yarışıdır. Teşrik-i mesai süremiz, kısa bir zaman dilimine tekabül etmiş olsa da siz kıymetli çalışma arkadaşlarım ile övüneceğim güzel çalışmalar yaptım. Yalova Üniversitesi’nin mensubu olmaktan ve Dekanlık görevini icra etmekten büyük mutluluk duydum.  Bizlere bu görevi layık gören ve sorumluluk veren Kıymetli Rektörümüze çok teşekkür ederim. Bizler, Üniversitemiz,  Yalova şehrimiz, aziz vatanımız ve gönül coğrafyamız olarak adlandırdığımız yeryüzünde, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz insanlığı güneş gibi aydınlatan Medeniyetimizin yaşaması ve gelişimi adına, görev yapan neferleriz. Yüce milletimiz için durmadan ve yorulmadan çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Görev sürem boyunca, çok kıymetli akademisyen arkadaşlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile daima uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Her platformda şer odaklarının içimizde yaktığı fitne tohumlarını bertaraf edebilmek için canla başla sizlerle birlikte mücadele ettim.  Değerli mesai arkadaşlarım, yeni bir göreve başlamanın sevinci ile sizlerden ayrılmanın burukluğunu birlikte yaşıyorum. Yalova Üniversitesi’ne karınca kararınca katkı vermek yanında akademik faaliyet ve eğitim sevdamızı ve bütünüyle milletimize hizmet etme sevdamızı daima yaşatacağımızı bilmenizi isterim. Zira, yüce milletimizin aziz evlatlarını ve insanlık aleminin tüm fertlerini aydınlatacak olanlar bizleriz. Öğrencilerimizden ayrılmanın burukluğunu yaşadığımı da sözlerime eklemek isterim. Gönlümde yeriniz daima canlı kalacaktır. Çiçek gibi bir Üniversite’den, çiçek ile bütünleşmiş bir Yalova’dan, güzel anılar ile ayrılmaktayım.  Görevim süresince taşıma şerefine nail olduğum bayrağın, kutsiyetini bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Bugün aynı düşünceyle vazife bayrağını kıymetli mesai arkadaşım Prof. Dr. Metin Çancı’ya teslim etmenin onurunu yaşıyorum. Yalova Üniversitemizin ve tüm mensuplarının geleceği aydınlık olsun” dedi.

Görevi Yalova Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’tan devir alan Prof. Dr. Metin Çancı ise ‘’Bizlere bu kıymetli görevi layık gören Rektörümüze teşekkür ediyorum. Her bir görev, sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Görev ve sorumluluklarımızın bilincinde, Fakültemizi bilimin ışığında, üst mertebelere taşımak adına, tüm gayretimiz ile çalışmalar yürüteceğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim