Kutlama programına AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ve AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan İl Protokolü ve Öğrenci velileri katıldı. Vali Esengül Civelek, kutlama programı için geldiği Sevim Göğez ilk ve ortaokulunda, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin yoğun ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı.

Programa ilk olarak 8.sınıf öğrencileri tarafından,1.sınıf ve okul öncesi öğrencilerine çiçek verilmesiyle devir töreni gerçekleştirildi. Öğrenci Gizem YÖNDEMİR tarafından, ilköğretim haftası şiiri , Ayşenur Peçe tarafından ise,” Ben Okumak istiyorum” adlı şiir okundu.

İlköğretim Haftası kapsamında yapılan protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Esengül Civelek ” 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize ve velilerimize başarılar diliyorum. Eğitim alanında sağladıkları destek ve katkılar ile ilimize kazandırdıkları Sevim Göğez ilk ve ortaokulundan dolayı Sevim Göğez ve ailesine şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili yavrularım sizleri çok seviyoruz, sizlere güveniyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımın önem kazandığı bilgiye erişimin kolaylaştığı içinde bulunduğumuz çağda, geleceğe daha iyi hazırlanmak, sağlıklı mutluluk dolu, huzur dolu, güven içerisinde yaşamak, ancak kaliteli bir eğitim ile mümkündür. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini eğitimli insan kaynağı belirler.

Çağdaş toplum olabilmek için eğitime önem ve değer vermek zorundayız Milli Eğitim Bakanlığımızca çağın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir eğitim sistemi ve ilgili müfredatı konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu yıl eğitim-öğretim yılına yeni eğitim sistemimiz 4+4+4 ile başlıyoruz, Değerli veliler inanınız ki ilimizde bu sistem ile ilgili bir sorun yaşamayacağız. Eğitim de niteliğin ve etkinliğin artırılması, eğitime erişimin sağlanması, herkesin eğitimden yararlanması için de tüm gayret ve çabayı gösteriyoruz. Hayırseverlerimiz, belediye başkanlarımız ve meslek örgütleriyle işbirliği içerisinde öğretmen ve öğrencinin yaşamın büyük bir bölümünün geçtiği okullarımızda fiziki mekanları, şartları iyileştirdik, eğitim-öğretim için uygun, verimli hale getirdik, düzenli ve temiz olmalarına özen gösterdik.

Yeni eğitim-öğretim yılının , okullarımız da  yeni eğitim sisteminin sorunsuz bir şekilde başlanması sürecinde destek ve katkı sağlayan belediye başkanlarımıza, meslek örgütlerimize, hayır severlerimize çok teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun diyerek saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Vali Esengül Civelek tarafından eğitime vermiş olduğu destek nedeniyle, hayırsever Sevim Göğez ve oğluna teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Ardından Vali Civelek ve beraberindeki katılımcılar ile beraber Sevim Göğez ilk ve ortaokulunu gezdi.

Editör: TE Bilişim