Çiftlikköy GSD Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda gerçekleşen sertifika töreninde, kursiyerlerin eğitim amacıyla kurs sonunda kestikleri kurbandan yapılan kavurmalar da davetlilere pilav eşliğinde ikram edildi. Düzenlenen törende, kurban kesimini öğrenen kursiyerlere sertifikaları; İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk ve Belediye Başkanı Metin Dağ tarafından takdim edildi.

Bu yıl üçüncü kez ‘Kurban Kesim Kursu’ düzenleyen Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursa, merkez ve köylerden olmak üzere 11 kursiyer katılım gösterdi.40 saat süren eğitim boyunca kursiyerler, teorik bilgilerin yanı sıra eğitmen gözetiminde uygulamalı olarak kurban kesiminin inceliklerini öğrendiler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdikleri Kurban Kesim Kursu’na ilginin sürdüğünü belirten Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Karslı, her kurban bayramında yaşanan manzaraları yaşamamak ve İslami kurallara ve hijyen kurallarına uygun olarak kurban kesimini öğretmek amacıyla düzenledikleri kursun oldukça başarılı geçtiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim