MARKA’nın çalışma alanına giren 5 ilde KOBİ’lerin yurtdışında pazarlar bulmaya yönelik çalışma ve planlamaları göz önüne alınarak düzenlenecek olan dış ticaret eğitimi, ihracat yapma isteğinde olan veya hali hazırda ihracat yapan ve ihracat payını arttırmak isteyen firmalara yönelik olarak üç günlük bir eğitim şeklinde düzenlenecek. Eğitimler Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Ücretsiz olarak verilecek ve üç gün sürecek olan eğitim programında; Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Yöntemleri - Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Dış ticarette Yazışma Teknikleri ve Uygulamaları, Dış Ticaret Sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar, Örneklerle Akreditif Açılma Süreci; Akreditif Okuma ve Uygulama, Uluslararası Ticari Belgeler, Kullanış Biçimleri ve Uygulamaları, İhracat Mevzuatı ve İhracatın Uygulamaları ile smülasyonu, Eximbank Kredilerinin Kullanılması, İhracatta Teklif Hazırlama, Fiyatlandırma / İhracatta Fiyatlandırma Stratejileri, Uluslararası Ticaretin Finansmanı, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri (Genel Olarak) vb. konuları işlenecek.

Beş ilde (Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova) yapılması planlanan eğitimlere ilişkin eğitim tarihleri, başvuru talepleri alındıktan sonra belirlenerek başvuruları uygun görülenler davet edilecek. Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi için Ekim-Kasım-Aralık 2012 dönemi başvurularının online olarak www.marka.org.tr sitesinden veya http://disticaret.marka.org.tr/markadisticaret linkinden yapılabileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim