Şehit Ömer Faydalı Bulvarı no: 125, (Tedaş otoparkı yanında) Ocak 2012 tarihinde hizmete giren Yalova MENAR’ın Yalovalı çocuklar için iyi bir zihinsel gelişim imkanı sunduğunu dile getiren Eğitim Koordinatörü Pınar Yimsek, Abaküs Mental Aritmetik eğitimlerinin 4-12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programı olduğunu söyledi.

Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi İçin Eylül Kayıtları Sürüyor

Menar’da eğitim alan öğrencilerin her türlü  aritmetik işlemle adeta oyun oynadığını belirten Yimsek, “Menar Abaküs Mental Aritmetik sistemini öğrenen çocuklar, daha gelişmiş sol ve sağ beyin, gelişmiş hesaplama, keskin görüş, işitme, anlama becerileri, ileri dikkat, odaklanma, gelişmiş analitik düşünce, yaratıcılık, daha güçlü bellek, keskin gözlem, hızlı refleks ve gelişmiş bir özgüven konusunda yaşıtlarından birkaç adım daha önde oluyorlar.

Türkiye genelinde 220 Marmara bölgesinde 50 şubesi olan MENAR’ın İstanbul Florya, Bahçeşehir, Halkalı, Yalova Şubelerimizden sonra son olarak Bursa Orhangazi  Şubesi’ni de açtık. Geçtiğimiz Şubat ayında eğitimlerimize başladık. Yaklaşık 2 aydır da Yalova ve Orhangazi Şubelerimizde Eylül dönemi kayıtlarımızı almaya başladık. 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde derslerimiz başlayacak. Sınıf kontenjanlarımızın büyük kısmı doldu. Kayıt için bilgi almak isteyen velilerimiz Yalova Şubesi 8110446, Orhangazi Şubesi 224.5730100  numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler” dedi.

“Matematik gücü ve işlem hızı kazandırıyor”

Abaküs Mental Aritmetiğin temelini orijini Uzakdoğu olan bir abaküs kullanımının öğrenilmesi olduğunu belirten Yimsek, Türkiye’de Menar Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatlarının yapıldığını, olimpiyatlara katılan 6-7 yaşındaki öğrencilerin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okurken bir yandan da çok basamaklı rakamlarla toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemi yaparak, kalem, kâğıt ve hesap makinesi olmadan çok basamaklı işlemleri zihinden çözmek gibi becerilerini sergilediklerini anlattı.  5 yıl önce ilk olarak Mersin’de kurulan Menar Mental Aritmetik Merkezi’nin şu anda Türkiye genelinde 220’yi aşkın şubesi bulunuyor.

“Zihinsel gelişimine ve genel yetenek artışına katkısı var”

Menar Sistemi çocuklarda hızlı bir zihinsel gelişim sağlarken onları sıra dışı sayısal becerilerle donatıp, matematik fobisini öğrencilerin yaşamından tamamen silerek topluma zihinsel kapasitesi artmış, daha yetkin ve daha parlak beyinlere sahip bireyler kazandırıyor. Total beyin gelişimini hızlandıran Abaküs Mental Aritmetik programıyla çocuklara beyinlerinin sol ve sağ loblarını koordineli olarak çalıştırmaları öğretiliyor. Bu sayede çocuklarda daha büyük bir zekâ potansiyeli oluşuyor ve genel yeteneklerinde büyük artışlar sağlanıyor.

 

 

Editör: TE Bilişim