Menar Koordinatörü Pınar Yimsek’in eşlik ettiği ve idari koordinatörler Meltem Kızılkaya, Burcu Kamacı, Kübra Önder’in de bulunduğu aritmetik hız gösterilerinde minikler 3 basamaklı sayıların çarpımları gibi işlemleri 6 saniyede tamamlayarak izleyenlerin hayranlığını kazandı.

Menar’da 4-12 yaş arası çocuklar için hazırlanan sayısal temelli bir zeka geliştirme eğitimi uyguladıklarını belirten Koordinatör Pınar Yimsek, öğrencilerin işlemleri saniyenin dörtte birinde yapabildiğini, rakamların 250 milisaniyede geldiğini ve çoklu işlemleri öğrencilerin kolaylıkla yapabildiğini belirtti. Atatürk İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencilerinden 10 yaşındaki Eda Acatay da saniyelik işlemleri herhangi bir fiziksel alet kullanmadan zihinsel abaküs yöntemiyle yaparken, bir yandan da şarkı söyledi.

Gösteriye katılan Menar öğrencileri Görkem, Ayşenur, Mehmetcan, Melih, Sena, Berinnisa, Eda, Nazlı, Emir, Mustafa Kemal ve Mehmet Yiğit’e başarıyla tamamladıkları işlemlerin ardından Yimsek tarafından madalyaları takdim edildi. Gösteriler izleyenlerce alkışlandı.

 

Editör: TE Bilişim