Yapılan açıklamaya göre sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının dokuzuncu sınıflarına yeni kayıtlar elektronik ortamda yapılacak.Öğrenciler, tercihleri doğrultusunda adreslerine en yakın liseye, sınıf mevcudu 40'ı aşmayacak şekilde yerleştirilecek. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtların, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını, kayıt yapılırken; okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden TC kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarasını kontrol edeceğini belirtti. 

Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgâh adresi esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak olan adayın ikameti, öğrenci Yerleştirme komisyonlarınca belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içindeyse yapılacak. Meslek lisesi kayıtlarında bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılacak. 

Kayıtlar tamamlandıktan sonra okul idareleri ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonları tarafından gerekli kontroller yapılarak en geç 7 Eylül 2012 tarihinde bakanlığın internet adresinden ilan edilecek. Kesin kayıtlar 7-14 Eylül arasında tamamlanacak.
Editör: TE Bilişim