Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrenci kayıtları Eğitim-öğretim sürecini tüm hızıyla sürdüren Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam ediyor. Herhangi bir nedenden dolayı örgün eğitim hakkını yarıda bırakan, örgün eğitime devam etme hakkı bulunmayan veya imkansızlıklar nedeniyle çalışmak zorunda kalıp örgün eğitime devam edemeyenlerin 18 Eylül 2015 Cuma gününe kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. 
Mesleki Açık Öğretim Lisesi hakkında bilgi veren Yalova Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi   Okul Müdürü Fatih Olğun , "2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrenci kayıtları okulumuz bünyesinde sürmektedir. Kayıtlar halihazırda açık olan Elektrik Elektronik Teknolojisi Bölümü ve bilgisayar Teknolojileri bölümü ile istek olması halinde Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi gibi alanlarda dahil olmak üzere gerçekleştirilmekte olup okulumuz Müdür Yardımcısı Zeki Tahiroğlu tarafından öğrencilerimizin işlemleri yapılmaktadır.
Okulumuz bünyesinde süren Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze eğitim kapsamında hafta sonu tam gün ve hafta içi 17:00 dan sonra eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.
Bilindiği üzere örgün eğitimde verilen diploma ile Mesleki Açık Öğretim Lisesinde verilen diploma arasında bürokrasi ve iş dünyası açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. Özellikle örgün eğitimden ayrılmış ve dışarıda çalışarak okumak isteyenlerin Mesleki Açık Öğretim Lisesini tercih etmesi kendilerine büyük avantaj sağlayacaktır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıtları için öğrencilerimiz en son 18 Eylül 2015 kayıt tarihinden önce okulumuza gelerek kayıtlarını yaptırmalarını önemle rica ediyoruz" dedi. 
Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıtları başvurularında ise istenen belgeler şunlar: 
Nüfus cüzdanının fotokopisi,
Bir adet vesikalık renkli fotoğraf,
İlköğretim okulu mezunu olarak müracaat edenler, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı(diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile), çıkma belgesi ya da denklik belgesinin aslı,
Herhangi bir liseden tasdikname alarak müracaat edenler, tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı, (ekinde mutlaka not dökümü olacak, tasdikname belgesinde öğrencinin daha önce mezun olduğu İ.Ö.O. veya Ortaokul’un adı yazılı olacak)
Lise diploması ile müracaat edenler, lise diplomasının onaylı fotokopisi (noter tarafından onaylı)
Askerlik çağına girmiş öğrenciler için tecil belgesi, Askerliğini yapmış olanlar terhis belgesi, Askerliğe elverişsiz olanlar için rapor.
Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
Varsa Ustalık ya da Kalfalık belgesi,
Belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanıp ilgili yüz yüze eğitim veren okula teslim edilir. Belgeleri alan okul tarafından veri girişi işlemleri yapılıncaya kadar öğrenci ”ön kayıt öğrencisi”dir, Ön kayıt öğrencisi gözüktüğü sürece öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanamaz. Veri girişi tamamlanan öğrenci okul tarafından “Aktif” hale getirilir.
Editör: TE Bilişim