Rektör Bahçekapılı, “Morfoloji binası için daha önceden 20 milyonluk ek bir bütçe sağlamıştık. 2023 yılı bütçesine de 10 milyon eklenmişti. 2023 yılının Şubat ayında Morfoloji binamızı açmak istiyoruz. Bunun için de yine Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’ndan 2022 yılının kalan 1,5 ayı için de 10 milyon TL daha ek bütçe sağladık. Yani göreve geldiğim günden beri Morfoloji binasına ek olarak 40 milyon TL gibi bir ek bütçe saha sağlamış olduk. Gelen bu paralarla artık Morfoloji binasını bitirmek mümkün hale geldi. Şu anda Morfoloji binasının yüzde 87’si tamamlandı” dedi.

Morfoloji binasının tamamlanması ile birlikte Termal ilçesinde eğitime devam eden Sağlık Bilimleri Fakültesi de ana kampüste tamamlanacak olan Tıp Fakültesi Morfoloji binasına taşınacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Termal’deki binaya sığamadığının altını çizen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Termal ilçesinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültemizi de Morfoloji binamızın içerisinde taşıyacağız. Tıp Fakültesi ile aynı yerde olmaları çok daha iyi olacak. Oradaki binaya da sığmıyor fakülte burada çok daha sağlıklı fiziki ortama kavuşmuş olacaklar” dedi.

Morfoloji binası beraberinde Yalova’nın uzun yıllardır konuştuğu ancak bir türlü hayata geçiremediği kongre merkezini de getirecek. 3 bloktan oluşan Morfoloji binasının C Bloğunun Kongre Merkezi olacağı müjdesini veren Rektör Bahçekapılı, “Morfoloji binamız 3 bloktan oluşuyor A ve B blokları derslikler C bloğu ise kongre merkezimiz olacak. Türkiye’nin en büyük ve en modern kongre merkezini de Morfoloji binamızın içerisine kuruyoruz. Burasını sadece üniversite kullanmayacak. Tüm kurumlarımız buradan faydalanabilecekler. Bu sayede Yalova’mızı uzun yıllardır ihtiyacını duyduğu kongre merkezine de kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim