Yalova, öğrenci dostu olmayan şehirler kategorisinde yer aldı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2022 yılı sıralaması yayınlandı ve Yalova öğrenci dostu olmayan şehirlerde C kategorisinde yer aldı.

Yalova 36. Sırada Bulunuyor

81 ildeki 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 196 üniversitede öğrenim gören 47.682 öğrenciden elde edilen bilgiler ışığında yapılan sıralamaya göre Yalova, 72 puan ortalaması ve C düzeyi ile listede 36. Sıradan kendine yer bularak Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2022 yılı sıralamasında, öğrenci dostu olmayan şehirlerde C kategorisinde yerini aldı. Araştırma sonuçlarına göre; 5'inci kez ilk sırada yer alan Eskişehir'in ardından üniversite öğrencilerinin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler sıralamasında Ankara, Antalya, Çanakkale, Muğla, İstanbul, Aydın, Edirne ve Tekirdağ yer alırken, en yüksek ve ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler Ağrı, Bitlis, Uşak, Kars, Iğdır, Yozgat, Şırnak, Bayburt, Muş, Kilis, Bingöl ve Hakkari oldu.

Üniversite Dostu Şehirler Sıralaması Nedir?

Türkiye’de Yükseköğretim alanında şimdiye kadar yapılmış en büyük ve yaygın araştırması olan Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’nın (TÜMA) bir parçasıdır. Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ÜniAr, Engin Karadağ ve Cemil Yücel tarafından kurulmuş ve üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarıdır. Araştırma ile ilgili detaylar ve tüm sonuçlar https://www.uniar.net/odus adresinde yer almaktadır.

Editör: TE Bilişim