Dernek üyelerinin ve gönüllülerinin ürünlerinin satışa sunulduğu stantta birbirinden değerli taşlar, el örgüleri, şallar, bebe kıyafetleri ve el yapımı mumlar bulunuyor. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şubesi olarak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ilk etkinliklerinin açılışını yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Leyla Keğaz, “Bu etkinliğimiz yeni eğitim döneminin ilk etkinliği. Önce kendi derneğimizi tanıtmak, pandemi döneminde ve boş zamanlarında dernek üyelerimizin, gönüllü arkadaşlarımızın ürettiği ürünleri de sergileyip, almak isteyen vatandaşlarımızın da bağışları karşılığında öğrencilerimizin burs komisyonuna yatıracağız yapılan bağışları. Gönüllülerimiz ve üyelerimiz çok fazla ürün yaptılar ancak hepsini sergileme fırsatımız olmadı henüz. Takılarımız var şube sekreterimiz Fatma hanımın yaptığı, değerli taşlarla yapılan. El örgüsü ürünlerimiz var, bebek kıyafetlerimiz mevcut, onun dışında el örgüsü telefon çantaları, şallar var. Bir gönüllü arkadaşımız kendi bahçesinde aronya meyvesi üretiyor ve destek amaçlı aronya meyvesini de standımızda satışa sunduk. Hediyelik mumlarımız var, tohum toplarımız mevcut. Üyemiz Hülya Nazlı hanım, Çınarcık ilçesinde kendi uğraşıyor, çiçekler kendi çiçekleri. Avukat İrem hanım bizim gönüllümüz ve en büyük destekçimiz. Geçtiğimiz dönemde kendisine yöresine değer katan önder kadın ödülü vermiştik ve standımızda kendisinin de ürünleri bulunuyor. Standımızdaki ürünlerin tamamı dernek üyelerimizin ve gönüllü arkadaşlarımızın el emeği sonucunda ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Yazar Turan’ın kitapları da stantta yerini aldı

Türk Üniversiteli, Kadınlar Derneği Yalova Şubesi üyesi olan yazar Nuran Uzun Turan’da öykülerinin bulunduğu kitapları satışa sunarak öğrencilere destek oluyor. Bitmeyen Umutlar isimli öyküsünün bulunduğu İzmir Yazı Atölyesinden çıkan Umutlu Öyküler kitabı ile Karadeniz ve Manisa öykülerinin bulunduğu Türk İllerinde Çocukluk Günleri isimli kitapta, yazar Nuran Uzun Turan tarafından öğrencilere destek standında yerini alıyor. Stantta yer alan bir diğer kitap olan Böcüklü Kitap’ta sergilenen kitaplar arasında bulunuyor.

Çakar, ‘Bursiyer kızlarımıza maddi manevi destek oluyoruz’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Seda Çakar, “Derneğimizin eğitim kısmının sorumlusuyum. Eğitimle ilgili bursiyer kızlarımıza mümkün oldukça biz sadece maddi destek değil, manevi destekte vermek istiyoruz. Onların vizyonlarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Buna yönelikte projeler üretiyoruz, geçtiğimiz senelerde de yaptık. Bu sene içinde yeni projelerimiz var. Belki kız öğrencilerimizin kendi başlarına bizlerin ulaşamayacağı, gerçekten alanında çok değerli isimlerle derneğimizin üyesi olan Türkiye genelindeki üyesi olan girişimci bayanlar, eğitim görevlileri, profesörler, bunlardan alanlarıyla ilgili ciddi eğitimler aldırabiliyoruz. Biz Yalova Şubesi olarak onlarla eğitim oturumları düzenliyoruz. Bunların, onların kişisel gelişimlerine katkı sağladığına inanıyoruz. Bu seneki yeni projemizde de biraz daha onların da sorumluluk almasını sağlayacak bir mentörlük projemiz olacak. Onu da çok yakında detaylarıyla paylaşacağız. Bizim öğrencilerimize bizim yaptığımız desteği onlarda kendilerinden küçük öğrencilere yapmalarını isteyeceğiz. Bu sene daha güzel projelerimiz var eğitim adına” dedi.

Editör: TE Bilişim