Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, kentteki öğrencilerin yeteneklerini tespit edilerek yönlendireceklerini söyledi.
Turan, öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirmek için bir proje çalışması yaptıklarını dile getirdi. “
En önemli projelerimizden birisi bu” diyen Turan, gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmadan yetenekleri doğrultusunda destekleneceğini söyledi. Turan, şunları kaydetti:
“Gençliğimizden şikayet ediyoruz. Çok ciddi problemlerimiz var. Uyuşturucu yaşı artık ortaokullara düştü. Bizim gençlerimizin uyuşturucuya bulaştıktan sonra tedavi edilmeleri ve dönmeleri çok zor. Bu projeyle bir koruyucu hekimlik yapmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimizi tarih, kültür, sanat, sporla meşgul edip bu tür alışkanlıklara bulaşmamasını istiyoruz. Boş zamanlarını en iyi şekilde geçirmesini istiyoruz.”
Proje kapsamında okullarda bir tarama yapıldığını kaydeden Turan,  “Şu anda okullarımızda bir alan taraması yapıyoruz.  Bütün öğrencilerimizin yeteneklerini tespit edip hangi spor dalına yetenekliyse istekleri doğrultusunda yönlendireceğiz. Okullarımızla, İl özel İdare’den ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nden alacağımız destekle bütün öğrencilerimizin bir spor dalıyla meşgul olmasını hedefliyoruz. Hem akademik anlamda, hem kültür, sanat spor alanına gençlerimizi yönlendirmek istiyoruz.”
Editör: TE Bilişim