Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet KOTCİOĞLU, eğitim gündemine dair açıklamalarda KOTCİOĞLU Onlarca yılın birikmiş sorunlarını tek tek çözdüklerini dile getirerek “Eğitim çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarını en iyiye yükseltmeye devam ediyoruz. Kronikleşen sorunlardan bazıları 3600 ek gösterge, öğretmenlik meslek kanunu, kariyer basamakları gibi son dönemde gündemde olan konularda yetkili sendika olmanın sorumluluğu ile kamuoyu oluşturarak çözüme kavuşturduk. Bu konular son günlerde her ne kadar karalama kampanyaları ve algı operasyonları ile itibarsızlaştırılmaya çalışılsa da biliyoruz ki cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kazanımlar talep edildi ve uzun mücadeleler neticesinde elde edildi. Tabi ki beğenmediğimiz eksik yönleri de kalıyor ama yine biliyoruz ki yeni mücadeleler ile bu eksikler tamamlanacak ve çok daha iyi noktalara ulaşacak

İyi Ki Sendikalar Var, İyi Ki Eğitim-Bir-Sen Var!

Uzman ve başöğretmenlikte bizim teklifimiz hizmet yılı üzerinden bu unvanların verilmesiydi. Ancak bakanlık bunun mümkün olmayacağını, tüm bakanlıklarda unvan sınavlarının yapıldığını ve kariyer basamağı olacaksa bunun sınavla olabileceği kararına vardı. Tabi süreç içerisinde sınav olmayacaksa sadece yüksek lisans ya da doktora yapanlara bu unvanların verilmesi de bakanlıkça dile getirildi.Bizim Eğitim-Bir-Sen olarak 5. Dönem Toplu sözleşme sürecinde teklifimiz kayıtlarda mevcut. Orda olduğu şekliyle aynen aktarıyorum: ‘’ Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolarda bulunanlardan en az 8 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olanlara uzman öğretmenler; en az 12 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olanlara ise başöğretmenler için öngörülen özel hizmet tazminatı ödenir.’’

Kimi Kastetmiş Bilemiyoruz

Son günlerde Milli Eğitim Bakanı’nın sendikaları töhmet altında bırakan açıklamasına Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın cevabını bir kez daha buradan aktarmak istiyorum. Ali Yalçın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle: MEB Bakanı bir gazeteciyle mülakatında sendikaları töhmet altında bırakmıştır. Kimi kastetmiş bilemiyoruz ama ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda kariyer için sınav konusunda ilk günden beri durduğumuz yer belli ve Toplu Sözleşme tekliflerimiz de ortadadır.

Bakanlıkla tüm görüşmelerimizde beklenti karşılansın istedik. 12 saat süren TBMM Eğitim Komisyonu görüşmeleri ile Genel Kurul sürecinde Bakanlık ve yasa yapıcılar “sınavsız uzmanlık olmayacağı” kabulüyle kimi haklı taleplerimize de kapı aralamamıştır.

Sayın Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor. Yoksa, yüksek lisans ve doktorası olmayan öğretmenin şansı da olmayacakmış anlaşılan. Eğitim-Bir-Sen olarak biz ne dediğimizi de ne istediğimizi de biliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.” dedi.

Editör: TE Bilişim