İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen ilk eğitim programına 79 kişi katıldı.

79 kişiye gıda güvenliği eğitimi verildi

Eğitim programına katılan Gıda Şube Müdürü Ergün Demirhan, “Değişen mevzuat çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan gıda işletmeleri çalışanları bu eğitimi almak zorundadır, bu eğitimi almayan personelin bu tür işletmelerde çalışması mümkün olmayacaktır. Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Velilerimizin , bu işletmelere yönelik çalışmalara destek vermeleri ve hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Her türlü şikayet ve uyarılar için bakanlığımızın ALO 174 Gıda Hattı hizmetinizdedir” dedi.

Mesleki Eğitim Şube Müdürü Yeliz Fitoz ise kantin ve yemekhane çalışanlarının sorumluluk isteyen bir görev yapmakta olduklarını ifade ederek, yasaklı ürünlerin satılmaması ve hijyen konusunda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Eğitimin sonunda eğitimlere katılan 79 kişiye sertifikaları İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Ahmet Tırnakçı ve İl Sağlık Müdürlüğünden Ayten Alp tarafından verildi.  

Editör: TE Bilişim