Yalova genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve lise kantinlerine yapılan denetimlerde; çocukların sağlığı açısından zararlı olan ürünlerin kontrolü büyük bir özenle yapıldı. Okul kantinlerini denetleyen zabıta ekipleri gıdaların hazırlandığı çalışma tezgahlarının temizliğini de baktı.

Ekipler, kantinde bulunan tüm gıdaların son kullanma tarihlerini de inceledi. Denetimlerde ayrıca okul kantininde bulunması gereken resmi belgelerin kontrolü sağlandı. Zabıta ekipleri tarafından kantincilere; kızartmalar, cipsler ve tüm çikolata ürünlerinin satışının yasak olduğu da sözlü olarak ifade edildi. Ekiplerce denetimlerin sıklıkla devam edileceği bildirildi.

Evlatlarımızın Sağlığı Her Şeyden Önemli…

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Velilerimizin ve öğretmenlerimizin içi rahat olsun. Denetleme çalışmalarımız okulların açılmasıyla birlikte hız kazandı. Çat kapı kantin denetimlerimiz sürüyor. Tavrımız net! Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Satışı yasak olan ürünleri tüketmemeleri ve hijyen kurallarına uygun gıdaları alabilmeleri adına Yalova Belediyesi daima sahada hazır olacak. Kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim