800 binlik öğretmen camiasınınoldubittilere prim vermeyeceğini belirten Deviren, “ Meydanı da boş zannetmeyin. Türk Eğitim-Sen olarak böyle bir girişimde bulunulması durumunda tüm öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına yığarız, o koltukları terk etmeniz için her türlü gayreti sarf ederiz”  diye konuştu.

Deviren konu ile ilgili  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmen Kanunu Taslağı adı altında bir çalışma yaptığına dair bilgiler gelmektedir. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığında yapıldığı ifade edilen çalışmaya göre, öğretmenler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dışına çıkarılacaktır.  Göreve yeni başlayan öğretmenler bir yıl kadrosuz olarak çalışacak, gerekirse bir yıl sonra görevlerine son verilecektir. Bu durum öğretmenlerin kadroya geçip geçmeyeceği konusunda siyasi ya da ideolojik saiklerin etkili olacağı, yandaşlığın esas alınacağı, belli kişilerin kayırılarak öğretmen yapılacağı, yandaş olmayanların da öğretmen olamayacağı anlamına da gelmektedir. Yeni çıkarılacak olan Öğretmen Kanunun mevcut öğretmenler için ise ne gibi tuzaklar barındırdığı bilinmemektedir.657 Sayılı DMK dışına çıkarılması sonucunda öğretmenlerin devlet memuru olarak tanımlanmaması, buna bağlı olarak iş güvencesinin ellerinden alınması da söz konusu olabilir.  

Bilindiği gibi hükümetin devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik gayretleri vardır. Sendikamız da yıllardır iş güvencesi konusunda tehlike çanlarının çaldığını söylemekte, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm devlet memurlarını bu konuda uyarmaktadır. İş güvencemiz olmazsa olmazımızdır. Her kim zehirli oklarını öğretmenlerin iş güvencesine çevirirse, karşısında 800 bin öğretmenin çelikleşmiş iradesini bulacaktır. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i uyarıyoruz: Ateşle oynamayın. Öğretmenlerden elinizi çekin. MEB çalışanlarını fişlediğiniz yetmediği gibi şimdi de öğretmenlerimizin Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük kazanımı olan iş güvencesine mi göz diktiniz? Artık karanlık tohumlarınızı öğretmenlerimiz üzerine ekmeye çalışmayın. Herkes bilmelidir ki; öğretmenleri 657 Sayılı DMK dışına çıkarmak bir maceraya atılmaktır.

800 bin öğretmen bu kirli tezgâha sessiz kalmayacaktır. Her gün yeni gerginlikler yaşayan ülkemizde yeni gerginlikler yaratmayın, aklınızı başınıza alın.Bakan Nabi Avcı ve Müsteşar Yusuf Tekin'den en kısa zamanda, çıkarılması düşünülen Öğretmen Kanunu hakkında açıklama bekliyoruz. Buradan Türk Eğitim-Sen olarak soruyoruz: Öğretmenleri 657 Sayılı DMK dışına çıkarmayı planlıyor musunuz? Böyle bir çalışmanız var mıdır? Şayet böyle bir çalışmanız varsa, bununla neyi amaçlıyorsunuz? Çıkın yiğitçe bunu kamuoyuna açıklayın. Kapalı kapılar ardında baskın kanunlar çıkarmaya çalışmayın” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim