Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun, liseye yönelik toplumda var olan olumsuz algının yıkılması için çalıştıklarını söyledi. Müdür Olğun, Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni okuyan öğrencilerin hem üniversiteyi kazanma hem de meslek sahibi olma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi
Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun, okulun müdür yardımcıları ve idarecileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kahvaltılı bir toplantı yapan Müdür Fatih Olğun, okulda yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirdi. 
Garanti İş İmkânı Sunan Okulları Değerlendirin
Toplamda 1.750 öğrenciye eğitim verdiklerini söyleyen Olğun, Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gerek donanımı gerek verdiği eğitim kalitesiyle öğrencilere hem üniversite hem de meslek vaat ettiğini dile getirdi. Kamuoyunda okullarıyla ilgili yanlış algıyı düzeltmek için çalıştıklarını söyleyen Olğun, “Burası Yalova için çok değerli bir okul. Kamuoyunda ve toplumumuzda ne yazık ki yanlış bir algı var. En düşük puanlı öğrencilerin buraya geldiği, okulumuzun üniversiteye öğrenci gönderemediği yönünde bir takım olumsuz algılar var. Halbuki durum hiç de böyle değil. Bu algının yıkılması lazım. Bu olumsuz algı TEOG’ta yüksek puan alan öğrencilerin bizi tercih etmemesine sebep oluyor. Biz çocuklarımızın ve velilerimizin garanti iş imkanı sunan okulları değerlendirmelerini istiyoruz. 4 yıllık farklı bir üniversite bitiren gençlerimizin bile iş bulma ihtimali düşük. Bizim okulumuza gelen öğrencinin hem üniversiteyi kazanma ihtimali daha yüksek hem de meslek sahibi olmaları” dedi.
YGS Başarısında Yüzde 15’lik Artış Var
Okulun gençleri kısa yoldan ve vakit kaybetmeden hayata atılmasını sağladığını belirten Olğun, buradaki gençlerin işe girme oranlarının yüzde 80 olduğunu söyledi. Olğun, “Yalova’daki işletmeciler yetişmiş eleman arıyor. Bizim maaşımızın iki katını alan öğrencilerimiz var. Okulunu bitirmeden işi garanti olan öğrencilerimiz var. Bunu velilerimize ve kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Ortada işlevi yüksek olan bir okulumuz var. Gelin bunu değerlendirin diyoruz. YGS başarımızda ayrıca geçmiş yıllara oranla yüzde 15’lik başarı artışı var. Laboratuarlarımızda da son teknoloji kullanılıyor. Okulumuzun ayrıca döner sermayesi de var. Dışarıdan ihale alabilen, işlere girebilen işletmemiz de bulunuyor” diye konuştu.
Okulda Kayıtlı Geçiş Sistemi Bulunuyor
Okulda güvenliğin üst düzeyde olduğunu da sözlerine ekleyen Olğun, “Okulumuzun giriş ve çıkışlarında güvenliğimiz var. Ayrıca öğrencilerimiz turnikelerden geçiyor. Bunların da bir özelliği var. Kayıtlı geçiş sistemi dediğimiz sistemi hayata geçirdik. Öğrenci okula giriş yapmadığı zaman velisinin cep telefonuna bu anında sistem olarak bildiriliyor. Bu sistemle kuş uçsa haberimiz oluyor. Bu sistemle ilgili velilerimizden okula büyük destek var” dedi.
Yapılan toplantının ardından okul idarecileri okuldaki derslikleri ve laboratuarları basın mensuplarına gezdirdi. Öğrencilerin laboratuarlarda yaptıkları çalışmalar göz doldurdu.
Editör: TE Bilişim