Özel çocukların hangi eğitimleri göreceği belli oldu. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik uzaktan eğitimle içerik paylaşımında bulundu. Sevgili öğretmenler, öğrenciler ve veliler, 23 Mart Haftası başlayacak uzaktan eğitim süreciyle ilgili hazırlanmış olan içerik bilgileri aşağıdaki gibidir. Özel Eğitim Öğrencilerimize yönelik TV programı 23-27 Mart tarihleri arasında yer almayacak olup, uzaktan eğitim çalışmaları bu tarihlerde aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda gerçekleşecektir.

  1. EBA İÇERİKLERİ

- Uzaktan eğitim sürecinde içeriklerin çoğunluğuna www.eba.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

- EBA Özel Eğitim İçerikleri Aşağıdaki Şekildedir:

Ders Kitapları: Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, EBA'ya giriş yaptıktan sonra (sisteme giriş hakkında bilgi almak için tıklayınız https://cdnvideo.eba.gov.tr/simulasyonlar/1/story.html) açılan sayfada "Dersler" bölümüne tıklayınız. Daha sonra "Ders Kitapları" bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz. Diğer İçerikler: EBA'ya giriş yaptıktan sonra açılan sayfada "Kütüphane" bölümüne tıklayınız. Daha sonra "Rehberlik Hizmetleri" başlığı altından "Özel Eğitim" başlığı altına tıklayınız. Açılan sayfadaki uygulamaları eklerdeki bağlantı sıralaması ile kullanabilirsiniz.

  1. DİĞER İÇERİKLER

İçimdeki Hazine Uygulaması: Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin eğitimine dijital destek vermek için eğitici bir oyun uygulamasıdır. Harfler, sayılar, renkler, hayvanlar ve eşyalar gibi temel bilgilerin, öğrenme güçlüğü ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklara Uygulamalı Davranış Analizi tekniği (ABA) ile geliştirilen seçme, eşleştirme, sıralama, çizme ve sesli oyunlar aracılığıyla öğretilmesi amaçlanır. Tablete ve telefona indirilebilen İçimdeki Hazine öğrenciler ve aileleri için ayrılmış iki ayrı platformdan oluşur. Aşağıdaki linklerden cihazınıza uygun olan sürümü yükleyerek uygulamaya direkt ulaşabilirsiniz.

Web: http://turkcell.li/icimdekihazine

iOS: https://apps.apple.com/tr/app/icimdeki-hazine/id1447088211

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.turkcell.otsimo

Türk İşaret Dili Web Portalı: Türk işaret dilinin işitme engeli öğrencilerimiz tarafından kolay ve doğru öğrenilmesi, tüm Türkiye'de ortak bir dil oluşmasının sağlanması amacıyla oluşturulmuş bir portaldır. TİD Eğitim Portalı, eğitimlerle, değerlendirmelerle ve sınavlarla zenginleştirilerek hazırlanmıştır. Portalda interaktif olarak Türk işaret diline ait dil bilgisi bölümleri bulunmakta ve alıştırmalarla eğitim yapılmaktadır. İşitme engelli öğrencilerimizin doğru ve güncel bilgiye ulaşabilmeleri, dillerini öğrenebilmeleri ve geliştirebilmeleri amacıyla hazırlanan bu portalda;

- TİD Eğitim Bölümü,

- 14 Eğitim Teması( +42eğitim),

- 37 temadan oluşan 2000 kelimelik Sözlük,

- 5000 kelimeden oluşan alfabetik sözlük,

- Parmak Alfabesi,

- Her eğitim için sınav, yorum bırakma, eğitim puanlama, eğitime istendiğinde devam edebilme gibi bölümlerden oluşmaktadır. Kullanıcıların üye oldukları takdirde kendi eğitimlerini, sınavlarını, gelişimlerini takip edebilmelerini sağlayacaktır. Ayrıca portalda bulunan 5000 kelimden oluşan alfabetik sözlük bir uygulama olup bilgisayara indirilerek internetsiz ortamlarda kullanılacak şekilde hazırlanmıştır. Portala http://tid.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Not: Görme engelli öğrencilerimiz kullandıkları programlarla ilgili ders araçlarımızı bilgisayarlarına indirerek yararlanabileceklerdir.

Editör: TE Bilişim