2005 Yılından bu yana hizmet veren kurum, Milli Eğitim Bakanlığı ile de anlaşmalı olarak, tamamen ücretsiz ve de burslu öğrenci kayıtlarına başladı. Şehit ve Gazi çocukları başta olmak üzere, maddi durumu iyi olmayan ve destek ile eğitimini tamamlamak zorunda olan ilköğretim öğrencileri bu fırsattan yararlanabilecek. Kurum tüm eğitim paketini, yani eğitim, öğretim, sosyal faaliyetler, dans, gitar, fotoğraf ve ROTAJANS özel eğitim paketini ayırt etmeksizin tüm öğrencilere eşit bir şekilde sunacak.

Konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapan kurum müdürü Türkan Yeğin, şöyle konuştu;

“Eğitim herkesin hakkıdır ve her vatandaş için fırsat eşitliği olmalıdır. Hele ki mevzu bahis çocuklarımız ise onları hiçbir şeyden mahrum bırakmadan, el birliği ile hareket etmeliyiz. Çünkü onlar yarının büyükleri, geleceğin liderleridir. Biz de tüm bunların ışığında yeni bir çalışma başlattık ve kurumumuzda; durumu özel öğretim desteği almaya müsait olmayan öğrencileri ücretsiz kabul etmeye başladık.”

Peki bu öğrenciler hangi şartlara göre kabul edilecek?

Ücretsiz öğrenci değerlendirme formunu dolduran ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenmiş ölçütlere uygun bulunan öğrenciler;

-Okul başarı durumu

-Ailenin belgelenebilen gelir durumu

-Kardeş durumu

-Devletten aldığı diğer yardımlar

Gibi maddelerin de ışığında, belirli bir kontenjanda, belirli bir sıra ile etüt eğitim merkezine tamamen ücretsiz olarak kayıt edilebilecek.

Bunun için yapılması gereken tek şey ise, ROTAJANS Etüt Eğitim Merkezi’ne giderek “ÜCRETSİZ ÖĞRENCİ FORMU”nu doldurmak.
Editör: TE Bilişim