Yalova Üniversitesi rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Yalova üniversitesinin yıllarca şehirle kavgalı bir kurum şeklinde tutulduğunu şehirle el ele veremeyen üniversitelerin büyüyemeyeceğini söyledi. Yalova Üniversitesine halkın da sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Yücesoy göreve gelmesi halinde üniversitenin adını Yürüyen Köşk Yalova Üniversitesi olarak değiştireceğini vurguladı.
Aslen Yalovalı olan Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy Yalova Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Basın mensuplarıyla buluşan Yücesoy, ilin bir çok kesiminden, STK ve meslek odalarının başkanlarından gelen talepler doğrultusunda bu göreve aday olduğunu söyledi. Yalova Üniversitesinin yüksek kalitede ürünler ortaya koyabilecek bilimsel çalışmalar üreten; vizyonu geniş, analitik, çalışkan, devletini ve milletini seven idealist öğrenciler yetiştiren lider bir üniversite haline dönüştürülmesi gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, "Yalova üniversitesinin hak etmediği mevcut yaşanan olumsuzlukları ve prestij kayıplarını tüm Yalova'yla kucaklaşarak elbirliği ile ortadan kaldırmak ilk hedefimiz olacak" dedi. Yücesoy, "Yalova Üniversitesinin kentle iletişim konusunda ciddi sorunlar yaşadığı bir gerçek. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Bulunduğu kentle el ele yürüyen üniversiteler çok daha hızlı gelişim ortaya koyarlar ki bunun en iyi örneği Karabük Üniversitesi'dir. Bizimle aynı dönemde kurulmasına rağmen hızla oluşumunu tamamladı. Bunda bulunduğu şehirle tam bir iletişim halinde olması etkili oldu. Oysa Yalova Üniversitesi kuruluş aşamasından günümüze kadar hep bulunduğu şehirle kavgalı, tartışmalı bir süreç geçirdi. Buda Yalova Üniversitesine onarılması güç zararlar verdi. Şehrin desteğini almak şart. Ama Yalova halkının da üniversitesine sahip çıkması gerekli" dedi.
"Fakülte binalarının ruhsatı bile yok"
Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy Yalova Üniversitesi kampüsünün mülkiyet sorunlarına bağlı sorunlarla yıllardır boğuştuğunu vurgulayarak, "Yalova Üniversitesinin kampüsünün halen tamamlanamamasının çok çeşitli sebepleri var.  Gerçi her üniversite ilk kuruluş aşamasında bu tip sorunlar yaşıyorlar. Ama bizde bu problemin süresi bir hayli uzun oldu. Onda da arazi mülkiyeti ile ilgili problemler ön plana çıktı. Onun haricinde sorunu çözülen noktalar için harekete geçildiğinde de içeride bir takım sorunlar oldu. Üniversitenin mülkiyet problemini aşmamız gerekli. Zira şu anda Yalova Üniversitesi yaptığı binalara ruhsat alamaz durumda. Bunun öncelikle ortadan kaldırılması lazım. Meclisten sorunun aşılmasını sağlayacak kanun hükmünde kararname çıkartılması için harekete geçeceğiz" diye konuştu.
"İkinci üniversite için zamanlama yanlış"
Üniversitenin Yalova'ya çok ciddi katkılar sağladığını şehrin ekonomik ve sosyal hayatına hareketlilik getirdiğini vurgulayan Yücesoy buna rağmen şu an için 2. bir devlet ya da Vakıf Üniversitesinin Yalova'ya getirilmesi için doğru zaman olmadığını dile getirdi. Yücesoy, "Elbette bir kentte üniversite sayısı artarsa o kent daha da gelişir. Ancak Yalova açısında şu anda zamanlama sorunu var. Eğer Yalova Üniversitesi iyileştirilmeden ikinci bir devlet yada vakıf üniversitesini bu ile getirirseniz, Yalova Üniversitesini bir daha kalkınamaz hale getirirsiniz" dedi.
"Adını değiştiririm"
Yalova Üniversitesinin logo tartışmalarının hatırlatılması üzerine Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, "Ben bir Yalovalı olarak, Yalova'nın üniversitesinin Yalova'yı temsil eden bir logoya sahip olmasından yanayım. O nedenle de Yürüyen Köşk'ün yeniden bu üniversitenin logosu olmasını çok istiyorum. Eğer göreve layık görülürsen ben Yalova Üniversitesinin adının, 'Yürüyen Köşk Yalova Üniversitesi' olarak değiştirilmesi yönünde de adımlar atacağım" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim