Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova’nın eğitimdeki başarısının sürekli olacağına inandığını belirterek, üniversite 2.basamak sınavına girecek olan lise 12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak sürekli düzenlenen moral motivasyon etkinliklerinden birinin daha gerçekleştirildiğini kaydetti. Bugün saat 13.30’da aynı yerde bir kez daha yapılacak olan etkinliklere çok sayıda öğrencinin katılması bekleniyor.

Ardından söz alan Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Türkiye’de sanatın ve tasarımın durumu, güzel sanatlar fakültelerindeki durum hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Vardar, ülkelerin sadece sanayileriyle değil dünya çapında bilinen sanatçıları ve tasarımcılarıyla da çok ciddi bir şekilde rol oynadıklarını ve bunlara değer verdikleri için de önemli kabul edildiklerinin bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “Şarkı, resim, tasarım ve bunun gibi pek çok sanatsal üretim yaşamımızdan çıkmış olsaydı, yaşamımız son derece kuru olurdu. Toplumumuz ise güzel sanatlara mesafeli yaklaşıyor. Sanat eğitimi artık üniversitelerin yanı sıra lise düzeyinde de var.

Üniversitede bir meslek söz konusu olduğu zaman, bundan para kazanılır mı, sanattan ne olur, şeklinde telkinler de olabilir. Herkes kendi çocuğunun en iyi şekilde eğitimli bir insan olması için bir sistem kurmak ister. Tıp gibi, dil gibi, ekonomi gibi alanların iş garantisi olduğunu düşünüyorlar. Ama sanat alanında da yeteneğiniz anlaşıldığında ve severek yaptığınızda diğer meslekler kadar iş bulabilme şansınız var ve para kazanabilme olanağınız da mevcut. Sanatçının tabi toplumun önünde gitmesi ve gözlemledikleriyle de beslenmesi gerekir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim