Öğrencilerin Sorularını Cevapladılar

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu, Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli Cavidan Yalçın ve Veteriner Hekim Betül Yüzbaşı, öğrencilere veterinerlik mesleğini tanıtarak, sokak hayvanları konusunda bilgi verdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, sokakta yaşayan canlara karşı nasıl yaklaşmaları gerektiğini aktaran Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibi, acil durumlarda ne yapılması gerektiğini ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne nasıl ulaşabileceklerini de anlattı.

Çocuklar, Yetişkinlere Örnek Oluyor

Yalova İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Aslı Yalçın sorumluluğunda yürütülen ve Türkiye’den 7, İtalya’dan bir okulun ortaklığıyla her okulda bire bir uygulanan “Sokak Hayvanları için El Ele” eTwinning Projesinde yer alan öğrenciler, proje için atık malzemeleri değerlendirerek; Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde farkındalık mesajı içeren afişle tasarlıyor. Sınıfları gezerek projeyi anlatan minik hayvan severler mama kampanyası düzenleyerek sokakta yaşayan hayvanları besleyerek, sokakta yaşayan hayvanlar için sosyal sorumluluk bilinciyle ve istekle çalışıyorlar.

Hedef; Duyarlı Bir Nesil Yetiştirmek

Bu proje ile eğlenceli ve öğretici etkinliklerle çocukların sokak hayvanlarına karşı tutumlarını değiştirmeyi planladıklarını kaydeden Aslı Yalçın, “’Sokak Hayvanları’ sorunu değil, ‘Sokak Hayvanlarının Sorunları’nın olduğu konusunda toplumsal farkındalığı artırmaya çalışacağız.

Ayrıca, muhtaç durumdaki çaresiz dostlarımıza yardım etmek ve onlarla ilgilenmek konusundaki sorumluluklarımızı, sokak hayvanlarını ve onların haklarını korumak için neler yapılabileceğini hatırlatmaya çalışacağız. Öğretmenler olarak hem eğitim-öğretim müfredatı bağlamında hem de eğitimde teknoloji kullanımında karşılıklı iletişim ile bilgi alışverişinde bulunabilecek ve birbirimizin eksikliklerini tamamlama şansına sahip olacağız. Ayrıca projemiz ile eğitim ortamlarımızı da zenginleştirebileceğiz” açıklamasında bulundu.

“Amacımız çocukların profesyonel bir çalışma yapmalarını sağlamak”

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu, “Amacımız çocukların sokakta yaşayan canlılarımız için daha sağlıklı, daha yaşanılabilir hayat sağlamasını amaçlıyoruz. Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak bizim buradaki görevimiz İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tam destek sağlayarak daha profesyonel bir çalışma yapmalarını sağlamak” dedi.

“Umarız çocuklar, canlıların yaşam hakkına saygı duyarak yaşamlarını sürdürürler”

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Psikolojik Danışman ve Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Karahanoğlu, “Bugün çocuklarla sokakta yaşamını sürdürmeye çalışan hayvanların zor koşullarda nasıl yaşamaya çalıştıkları üzerine ve onların yaşam haklarına saygı duyarak onlarla nasıl empati kuracağımız üzerine konuştuk. Umarım çocuklar buradan aldıkları bilgilerle biraz daha farkındalık sahibi olup yetişkinliklerine de bu farkındalığı taşıyarak tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyarak yaşamlarını sürdürürler. Bizim tüm hedefimiz bu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim