Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, TİGEM arazisinde üniversite için tahsis edilen araziyle ilgili tüm davaların kazanıldığını, imar problemlerinin aşıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, DPT ve YÖK’ten gerekli tüm izinlerin alındığını belirterek, Kalkınma Bakanlığı’ndan da TOKİ’nin yerleşkeyi inşa etmesi için olumlu görüşün çıktığını, bu yıl içinde temel atılarak Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nin inşaatına başlanacağını kaydetti.

TOKİ ile protokolün ardından ihaleye çıkılacak

Rektör Eruslu, “Kalkınma Bakanlığı bu iş için 5 senelik parayı 3 yılda harcayabilme yetkisini bize verdi. Bu yıl inşaata başlanacak. TOKİ ile protokol yapıldıktan sonra ihaleye çıkılacak ve inşaat sonrasında Yalova Üniversitesi layık olduğu merkez yerleşkeye kavuşacak” diye konuştu.

Kalkınma Bakanlığı ödenek için olumlu görüş verdi

TOKİ ile yapılacak olan protokole göre, yükseköğretim, spor ve teknolojik araştırma sektörleri bünyesindeki Hukuk Fakültesi 10 bin m2’lik alanda, İİBF 15 bin m2’lik alanda, Mühendislik Fakültesi 10 bin m2’lik alanda, merkezi derslik ve anfiler 7 bin 500 m2’lik alanda, İlahiyat Fakültesi 5 bin m2’lik alanda, ısı merkezi ve atölyeler 2 bin m2’lik alanda, merkezi araştırma laboratuvarı 2 bin 500 m2’lik alanda, sentetik atletizm pisti 10 bin m2’lik alanda, futbol, basketbol, voleybol, mini futbol sahası, tenis kortları ve 1000 kişilik çok amaçlı spor salonu 4 bin m2’lik alanda yapılacak. Tüm bunlar içn harcanacak olan ödeneğin 5 yıl vadede ödenmesine imkan verilmesinin üniversitenin hızlı gelişimine katkı sağlayacağı ve mevcut ödenek planına alınması konusunda, Kalkınma Bakanlığı olumlu görüş verdi. Merkez Yerleşkesi Rektörlük Binasını ise Akkök Şirketler Grubu hibe olarak yapacak. 

Editör: TE Bilişim