Eruslu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bursa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü-Gemlik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ ne ait olan “Gümrük Muhafaza 403” isimli motor botun üniversitenin Yalova Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Denizcilik), Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı öğrencilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanmaları amacıyla kendilerine devredildiğini belirterek, geminin Yalova Üniversitesi 1 olarak üniversite adına liman tescil işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Eruslu, “Takip eden süreçte, Yalova İli sınırları içinde faaliyet gösteren, Beşiktaş Tersanesi, Tersan Tersanesi, Cemre Tersanesi, Sefine Tersanesi, Çakırlar Tersanesi ve Kocaeli ilinde acente olarak faaliyetlerini yürüten Selen Denizcilik ve Ticaret Ltd. Şti. ’nin katkılarıyla ilgili Motor Botun komple bakım ve boya işlemleri ücretsiz olarak yapılmıştır. Yalova Setur Marina’da ilgili motor botun barınması, elektrik su ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda destek vermektedir. Bu süreçte Yalova Liman Başkanı M. Cumhur Yayla yoğun çalışma ortamında hiçbir zaman bizden desteğini esirgemeyip bu tür konularda her zaman yanımızda ve destekçimiz olmuştur.

Meslek Yüksekokulumuz Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Bayram Deniz ve ilgili bölüm öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Murat Yorulmaz, Öğr.Gör. Nurettin Büyük ve Öğr.Gör. Mehmet Özkan ve ilgili bölüm öğrencileri de bu süreçte çok özverili bir biçimde emek harcayarak gerekli iş ve işlemlerin yapılması, takibi ve koordinasyon ile ilgili yoğun ve özverili bir çabayla işi başarılı bir biçimde sonuca kavuşturmuşlardır. Bu süreçte katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür eder, bu tür desteklerinin daim olmasını dilerim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim