Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman o okuldaki öğrenci sayısı onun altına düşmedikçe yasal olarak o okulu kimsenin kapatamayacağı açıklamasını yapmıştı. Okullarının kapatılmasını istemeyen veliler çocuklarını çok küçük olduğunu ve aşağıdaki okula göndermek istemediklerini dile getirdiler.

Yaklaşık 140 imza toplayan Yenimahalle sakinlerinin büyük tepki gösterdiği kapatma iddialarıyla ilgili velilerden Ümit Akçal, “Benim bir oğlum okuyor burada. Ben çocuğumu kesinlikle aşağıya göndermek istemiyorum. Kendi mahallemde okul varken niye aşağıya gönderelim. Benim oğlum 6 yaşında. Şimdi ben nasıl güvenipte aşağıya göndereyim? Bunu kışı var yağmuru var.” dedi. 

Olgun Akçal ise“ Benim çocuğumun aşağıdaki okula gitmesi çok zor. 8 yaşında bir kızım var oda burada okuyor.Ben çocuğumu kendi mahallemdeki okulda okutmak istiyorum.” Diye konuştu. Süleyman Akçal “Benim 8 – 9 yaşlarında iki tane çocuğum var. İkisi de burada okuyor. Ne olursa olsun ben çocuklarımı aşağıdaki okula göndermek istemiyorum. Ama zaten 4. Sınıftan sonra aşağıdaki okula gidecek hiç değilse 4. Sınıfa kadar burada okusun.” Şeklinde konuştu. Ayşegül Akçal ise“Kocam da ben de çalışıyoruz. Çocuklarım çok küçük ben aşağıdaki okula hiçbir şekilde gönderemem.

Azize öğretmen bize okulun kapatılacağını ve bize çocuklarımızı aşağıdaki okula kaydetmemiz gerektiğini söyledi. Bizden bunu üzerine imza aldı. Zaten okul kapatılacak diye bizde çocuğumuzun aşağıya kaydedilmesini onayladık. Ama böyle olduğunu bilseydik o imzayı atmazdık.” diye konuştu. Havva Akçal da “Bir çocuğum var. Biz çocuklarımızın burada okumasını istiyoruz. Ama daha iyi şartlarda eğitim almasını da istiyoruz. Yani okulu bir bakıma alsalar tadilattan geçirseler daha iyi olur.” Dedi. Nurgül Akçal “Ben öğretmen istiyorum. Çocuğumun aşağıdaki okula gitmesini istemiyorum Benim küçük bir çocuğum var. Onu güvenipte aşağıya gönderemem.” dedi.  
Editör: TE Bilişim