Öğrenciler bir yandan profesyonel rehberler aracılığıyla bölgenin fiziki yapısının zaman içindeki değişimleri, orada yaşayan toplumlar ve yaşam biçimleri hakkında bilgi edinirken, bir yandan da gözlemledikleri yerlerin doğal güzelliklerinin tadını çıkararak güzel anılar biriktirdiler.

Öğrenciler iki günlük gezide; Uçhisar Güvercinlik Vadisi, Uçhisar kale altı, Göreme, Göreme Açık hava müzesi, Avanos çanak atölyesi, Avanos sallanan köprü, Devrent Hayal Vadisi, Ürgüp Peribacaları ,Yeraltışehri, Narlı Göl, Ihlara Vadisi gibi doğal güzellikleri rehberin anlatımıyla yerinde gördüler.

 “Yeraltı Şehri”ne giden öğrenciler, burada geçmiş kültürler ile ilgi bilgiler edinerek, yer şekillerinin oluşumunu yaşayarak deneyimlediler. Ardından Kapadokya açık hava müzesinde peri bacalarının oluşumlarını incelediler. Günümüzde hala varlığını devam ettiren çanak çömlek yapımı atölyesi öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.

 Geziye öğrencilerle birlikte eşlik eden Hatice Demiryürek Sağlık, Nevbahar Çelik, Sevgi Akpınar çok eğlenceli olmasının yanında çok da faydalı bir gezi olduğunu belirterek, bu imkanı sağlayan Yalova Lisesi Müdürü Mustafa Derya Arıcı’ya teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim