Türkiye’nin yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Polonya, Litvanya, Finlandiya, Yunanistan ve Macaristan ülkelerinden 60 kişinin yer aldığı öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu gruplar proje ismi Vırıbus Unıtıs olan ve dünyada ve ülkelerde nükleer enerji olan proje kapsamında Slovenya 'nın Lubiana şehrinde proje çalışmalarını gerçekleştirmek üzere buluştular.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri de bu proje kapsamında Slovenya 'nın Lubiana şehrindeki okulda çalışmalarını tamamlamak üzere 08 Nisan 2013 tarihinde Slovenya’ya gittiler.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajans tarafından kabul edilen proje kapsamında 8 farklı ülkenin buluştuğu öğretmen ve öğrencilerden oluşan proje ekipleri proje kapsamında Slovenya 'nın Lubiana şehrinde ülkelerinde yapılan nükleer enerji ile ilgili çalışmaları tanıtıp nükleer enerjinin dünya ülkeleri üzerine etkileri konulu paylaşımlarda bulundular.


Öğrenciler ortak olarak geri dönüşüm çalışmalarının yanı sıra proje kapsamında Lubiana'ya giden her katılımcı kendi ülkesinin kısa bir tanıtımını yaptılar.
Proje çalışmalarına katılan her ülkeden guruplar çevrelerinde bulunan atık madde türleri, nükleer enerji çalışmaları, su kaynakları, yaşanabilir bir dünya, küreselleşen dünyada sera etkisi, yaşam hastalıkları, aşırı nüfusların ülkelere ve dünyaya etkisi, Ozon tabakasının incelmesi ve yaşama etkileri, kirlilik ve çeşitleri, sürdürülebilinir kalkınma gibi konularda ülkelerindeki çalışmaları, bunlarla ilgili istatistiki bilgilerin nasıl yapıldığı, kullanılan geri dönüşüm maddelerinin tesislere gitme sürecinin anlatılması, toplantıya katılan katılımcı ülkelerin hepsinin ülkelerinde buna benzer çalışmalarla ilgili ne tür çalışmalar yapıldığı, şehirlerinde ve ülkelerinde bu konuda haritaların oluşturulması ve haritaya okulda ilde bölgede ve ülkede hangi aşamalardan geçtiği ile ilgili ayrıntılı bir şekilde çizilmesi gibi konuları kapsadı.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yaptıkları sunumun yanında bir de kendilerinin hazırladıkları videoyu orada bulunan katılımcı ülkelere paylaşma imkanı buldular. Slovenya’daki okulları gezme ve eğitim ortamlarını da yerinde inceleme imkanı bulan heyet; kültürel etkinliklere de katıldı.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden dört öğretmen ve beş öğrenciden oluşan dokuz kişilik ekip 08-12 Nisan 2013 tarihleri arasında proje çalışmalarını gerçekleştirerek 12 Nisan 2013 Cuma günü yurda dönecekler.

Editör: TE Bilişim