Yalova Üniversitesi 2015/2016 Akademik Yıl açılışı Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımı ile gerçekleştirilen törende eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'a da fahri doktora ünvanı verildi. 
Yalova Üniversitesi Akademik Yıl açılışı RDKM'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Aralarında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu gerçekleştirdi.  Eruslu, "Kendini kanıtlamış ve kendini toplum için feda etmiş olan eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’a bu yıl ki açılış törenimizde fahri doktara ünvanı vermeyi uygun gördük. İsmail Kahraman gençlerden ve hayattan kopmayıp, yaptığı çalışmalarını hep gençler üzerine kurdu. Üniversitenin yeni akademik yılının tüm Yalova halkına ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
Eruslu'nun ardından kürsüye gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Bugün en mutlu insanlardan biri benim. Nedeni ise; Uludağ Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Yalova’ya döndüğümde Yalova’nın tek gazetesi olan Haberci Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başlamıştım. Gazete’de yazmaya başladığımda 2. ya da 3. yazım , Yalova’da bir üniversite kurulması gerektiği ile ilgiliydi. Türkiye’nin en genç üniversitelerinden bir tanesi olan Yalova Üniversitesi 2008 yılında kuruldu. Yalova, sadece Türkiye’nin değil; dünyanın en güzel kenti. Yeşil ve mavi, iki tane kaplıcanın olduğu turizm kenti. Eğer bu dünyada bir cennet varsa işte orası Yalova’dır. Yalova, her şeyin en iyisini hak ediyor. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yalova bütününün Yalova Üniversitesi’ne sonuna kadar sahip çıkması gerekiyor. Bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak" diye konuştu. 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'da törene katılanlara hitap etti. Yalova Üniversitesi'nin akademik yıl açılışını ve İsmail Kahraman'a fahri doktora unvanının verilmesini kutlayan Cebiroğlu, "Yalova üniversitesini İsmail Kahraman'a fahri doktora verdiği için kutluyorum. Gecikmiş bir paye. İstanbul Üniversitesi'nin bu payeyi vermesi gerekirken bunu vermek Yalova Üniversitesi'ne nasip oldu. Eğitim Öğretim yılımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geleceğimizin tek çıkar yolu kültürlü ilim ve bilimden nasibini almış gençler yetiştirmektir. Başka çıkar yolumuz yoktur" dedi. 
Törenin son konuşmasını ise Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç gerçekleştirdi. Yalova Üniversitesi'nin dünya çapında iddialı bir üniversite olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Arınç, "Eğitim öğretim yılının açılış töreninde sayın rektörümüzün daveti ile geldik. Bu açılışın bizim için de çok büyük bir özelliği var. Hepimizin çok saygı duyduğu değer verdiği büyüğümüz, Kültür eski Bakanımız İsmail Kahraman'a fahri doktora unvanı tevci ediliyor. Yalova Üniversitesi açılışından beri çok önemli faaliyetler gösterdi. Sayın rektörü ve tüm akademik kadroyu bu başarılarından dolayı kutluyorum. Açılan fakülteler ve yüksek okullarda gerçekten Yalova'ya çok büyük bir değer kattı. Şimdi 14 bin öğrencisi olan bu üniversite büyük bir kazanımdır. Yalova Üniversitesi 5 ilçe ve 205 bin nüfusla sıkışmış bir üniversite değil Dünya çapında iddialı bir üniversite olmak yolunda ilerliyor. Ondan dolayı da bu çabayı destekliyoruz" diye konuştu. 
Bundan 4-5 yıl öncesine kadar üniversitelerin nüvesini oluşturan üniversite araştırma görevlilerinin TBMM'de çalışan 4C'li personelden daha az maaş aldığına da vurgu yapan Arınç, "Ben bir çok üniversitenin açılışına katılıyorum. Ama üniversitelerde özellikle araştırma görevlilerinin mecliste çalışan 4C'li personelden daha az maaş aldığını öğrenince çok üzüldüm. bu son yıllara kadar da devam etti. 4-5 yıl öncesine kadar üniversitelerin nüvesini teşkil eden teşvik edilmeleri gereken öğretim elemanlarımızın profesörden aşağıya doğru baktığınız zaman maaş sıkalasındaki yerleri gülünç hatta üzüntü verecek bir durumdaydı. Hamdolsun ki sayın Başbakan kendisi de bir akademisyen olduğu için herhalde onlardan öncekilerin feryatlarımıza kulak asmamasına inat gelir gelmez öğretim elemanlarının maaş durumunda bir iyileştirmeye gitti. Çok iyileştiğini söyleyemem ama geçmişten beri ihmal edilen bu konu geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş oldu" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sahneye davet edilen Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman'a fahri doktora ünvanı takdim edildi. Fahri doktora beratını eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verirken cübbesini ise Yalova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu giydirdi. 
Yalova Üniversitesi Akademik Yıl açılış töreni fahri doktora takdiminin ardından sona erdi. 
Editör: TE Bilişim