Birkaç aydır süren ön görüşmelerin ardından varılan mutabakat metni Melik Abdülazîz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Üsame B. Sâdık Abdurrahmân Tayyib ve Rektör Prof.Eruslu tarafından 01 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen törenin ardından imzalandı. 02 Eylül 2012 tarihinde ise aynı konuları içeren bir diğer iş birliği metni de Medine’de bulunan Taybe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan Mezrû‘ve Rektör Prof. Eruslu arasında ilgili üniversitelerin heyetlerinin de hazır bulunduğu bir törenle imzalandı.

Yapılan açıklamada, “İdarî ve akademik ilişkilerin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı; öğretim üyesi ve idarî kadro değişimi; yabancı dil eğitiminde işbirliği; lisans eğitiminde işbirliği ve öğrenci değişimi; lisansüstü eğitimde işbirliği ve birikim ve tecrübe paylaşımı; uluslararası ortak etkinlikler düzenlenmesi; yayın faaliyetlerinde ortaklık gibi idarî ve akademik pek çok konuda geniş işbirliği imkânı sunan anlaşma ile eğitim sezonu içinde ve yaz dönemlerinde öğretim üyelerinin ve öğrencilerin yerinde dil eğitimi ve tecrübe paylaşımı için büyük bir imkân elde edilmiş oldu.

İlk plânda eğitim dili % 100 Arapça olan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki yaz döneminde 3 ay süreyle yoğunlaştırılmış dil eğitimi için gönderilmesinin hedeflendiği anlaşmalar sayesinde kısa vadede bilgi görgü arttırmak ve dil becerilerini geliştirmek üzere öğretim üyesi değişimine de başlanacaktır. Yalova Üniversitesi ise anlaşma imzaladığı üniversitelerin öğrencilerine Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda ve İngilizce eğitim verilen bölümlerde öğrenim görme imkânı sunacak ve öğretim üyelerinin Yalova Üniversitesi bünyesinde bir, üç, altı ve on iki aylık sürelerle çalışmalarına imkân hazırlayacaktır.

Yalova Üniversitesi ile aralarında anlaşma imzalanan iki üniversitenin oluşturduğu bu işbirliği anlaşması sayesinde bilimsel ve kültürel alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlendirilmesi hedeflenmektedir” ifadesi yer aldı.

Editör: TE Bilişim