Safran (MYO ve İİBF) ve Karizma (Yabancı Diller ve Yusem) yerleşkesinde iki oturum halinde yapılacak olan sınav, öğrencilerin kayıtlı oldukları programa göre İngilizce veya Türkçe test şeklinde uygulanacak.

Yalova Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Temel Bilgi Teknolojisi/Bilgisayar derslerinden muafiyet sınavına girmek isteyen öğrenciler, 02 Ekim 2012 Salı günü saat 17.00'ye kadar http://ogrenci.yalova.edu.tr/muafiyet/ linkini tıklayarak açılacak olan "Temel Bilgisayar Derslerinden Muafiyet Sınav İşlemleri" seçeneğini seçerek, kayıt ekranından kayıt yaptıracaklar ve onaylı bir adet bilgisayar çıktısını alacaklardır. Bu sınava katılarak 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavda 50 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılacaktır. Sınavdan 50’nin altında not alan öğrenciler ise bu derslere kayıt yaptırmak zorundadır. Muafiyet sınavına girecekleri sınav saati ve salon bilgisi, 4 Ekim 2012, perşembe günü saat 17.00’den itibaren üniversitemizin fakülte ve meslek yüksekokulu binalarına asılacak listelerden ve üniversitemizin web sayfasından duyurulacaktır” denildi.

Yalova Üniversitesi’nde 2011-2012 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfında okuyup da başarılı olan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında bölümlerinde eğitime başlayacak olan öğrencilerin programlarında almak zorunda oldukları dersler şöyle sıralandı : “Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Bilgisayara Giriş, Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar, Usage of Basic Information Technology, Basic Computer Skills”

Editör: TE Bilişim