Geçmişin tecrübesiyle gelecek beklentisi birleştirilecek…

Bugün Termal Grand Aydoğan Otel’de başlayacak ve iki gün sürecek olan çalıştayla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova’nın eğitimde daha üst sıralara taşınması adına bir yıldır hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek,  “Hazırlık çalışmasının mazisi bir yıla dayanıyor. Bir yıl  önce  üniversite sınav sonuçlarında yaşanan düşüşten yola çıkarak bu çalıştayın alt yapısını hazırlamaya başladık. Okul bazında çalışmalarımızı sürdürerek, Yalova’nın eğitimdeki geleceğini belirlemek üzere bu kararı aldık. Geçmişin bilgi birikimini gelecek beklentilerimizle birleştirerek bugüne uyarlayacağız. Yalova hızla göç alan bir şehir. Bizim de eğitim camiası olarak, Yalova’nın 2025’e kadar nüfus artışı paralelinde eğitim çalışmalarını ve yatırımlarını planlamamız gerekiyor. Bu çerçevede yapmaya karar verdiğimiz ‘Yalova’nın Eğitimde Dünü Bugünü ve Geleceği’ adlı çalıştay sonucunda, ‘Çalıştay Sonuç Bildirgesi’ yayınlanacak. Sonuç Bildirgesi Milli Eğitim Bakanlığı’na da gönderilecek. Bildirgenin bir kısmı Yalova’nın eğitiminde yol gösterici olurken, bir kısmı da Türkiye geneli için geçerli olacak sonuçlar içerecek” diye konuştu.

Yalova’daki  eğitimin başarısı için eğitim yatırımlarına önem verdiklerini belirten Müdür Yurtman, “ Tekli öğretime geçişi önemsiyoruz. 2013 / 2014 eğitim öğretim yılından itibaren il merkezindeki okulların tamamında tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.İkili öğretim başarıyı düşürüyor.Tekli eğitime geçilmesiyle başarı oranının da artacağını düşünüyorum” dedi.

Çalıştay beş oturumda gerçekleştirilecek…

Termal Grand Aydoğan Otel’de bugün başlayacak olan Çalıştay oturumlarının ilk gününün  beş ana başlık altında gerçekleştirileceğini belirten Müdür Yurtman, oturumlar ve yapılacak sunumlarla ilgili olarak şu bilgilendirmede bulundu: “Çalıştay; Temel Eğitim 1, Temel Eğitim 2, Mesleki ve Teknik Eğitim, Ortaöğretim ve Yatırımlar olmak üzere beş başlık altında gerçekleştirilecek. Temel Eğitim 1 adıyla düzenlenecek olan oturumda, Uludağ Üniversitesi’nden Doç.Dr.Feyyat Gökçe- Etkili Sınıf Yönetimi, Temel Eğitim 2 oturumunda Amasya Üniversitesi’nden Prof.Dr.Murat Gökdere- Üstün Yeteneklilerde Eğitim, Mesleki ve Teknik Eğitim oturumunda Gazi Üniversitesi’nden Prof.Dr.Mehmet Taşpınar- Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim, Ortaöğretim Oturumunda Uludağ Üniversitesi’nden Doç.Dr.Sedat Yüksel- Farklı Ülkelerdeki Eğitim Sistemleri ve Yatırımlar ve Tesisler oturumunda ise İTÜ’den Doç.Dr.Funda Yirmibeşoğlu sunum  gerçekleştirecek. Çalıştayın yarın gerçekleştirilecek ikinci bölümünde ise, oturumlara ilişkin değerlendirme sunumları yapılacak”

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, eğitimde marka kent olma hedefiyle yola çıkan Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan çalıştayın kapanış konuşmaları ile sona ereceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim