2015/2016 Eğitim öğretim yılı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun çaldığı ilk ders zili ile Yalova'da resmen başladı. Yalova'da 42 bin 873 öğrenci ve 2 bin 770 öğretmen ders başı yaptı. 
2015/2016 Eğitim Öğretim yılı Yalova'da düzenlenen törenlerle başladı. Bu kapsamda ki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Burada ki törende Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören'e Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güner, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ziya Karatekin, okul müdürleri ve öğrenciler de katıldı. 
Buradaki törenin ardından eski adın TOKİ ilk ve ortaokulu olan ancak 19 Temmuz İlkokulunun inşa edilmesi ile birlikte ortaokula dönüştürülerek adı Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu olarak değiştirilen okula geçildi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ile kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı burada ki tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılışın ilk konuşmasını Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu Müdürü Fevzi Nite gerçekleştirdi. Nite konuşmasında, "Okulumuz 2014/2015 eğitim öğretim yılında hizmete girdi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında hem ortaokul hem de ilkokul olarak hizmet verdik. Ancak hemen yan tarafımızda yapılan 19 Temmuz İlkokulunun açılışı ile birlikte burası da ortaokul olarak hizmet vermeye başladı. Okulumuzda 24 derslik, laboratuvarlar, ana sınıfları, teknoloji sınıfları ve diğer donatılar bulunuyor. 470 öğrenci okulumuzda eğitim alacak" diye konuştu. 
Ardından söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, " Modern dünyanın ortaya koyduğu temel disiplinlerin belirlenmesinde rol alacak, üreten, çalışan, eleştiren, rekabet eden, savunan, dünyayı bilen, her anlamda kendini yetiştirmiş nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Pozitif bilimlerde olduğu kadar, beşeri bilimlerde de, İslami ilimler, tarih, edebiyat, coğrafya, sanat, müzik,  spor gibi alanlarla da asgari seviyede iştigal etmiş, adabı muaşereti bilen, gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Ayakta kalabilmek, hayat mücadelesinde başarılı olabilmek için, daima tetikte, uyanık, tedbirli ve basiretli olmak zorundayız. Bugünkü hayatta yalnız haklı olmak yetmiyor!. Aynı zamanda o hakkınızı savunacak gücünüzün de olması gerekiyor. Bugün dünya coğrafyasında baktığımız zaman, insanlığın yaşadığı, yine insanların yaşattığı sorunlar ortadadır. Bu sorunların üstesinden gelecek, insanlığa umut olacak nesilleri, yukarıda saymış olduğum özelliklere ilave olarak, adaletli, merhametli, hak ve hukuk tanıyan, örfüne, geleneğine, göreneğine bağlı, dinine, diyanetine, vatanına, milletine, geçmişine, yabancı olmayan ve temel ahlaki değerlerimizle donatılmış olarak, inşallah bizler yetiştireceğiz. Bunun için çok çalışacağız, yorulmayacağız, aziz milletimiz üzerinde oynanan oyunlar konusunda uyanık olacağız, birbirimize düşmeyeceğiz, hoşgörü topraklarında birbirimizin farklılıklarını kavga nedeni olarak göstermek isteyenlere karşı, farkımızın, büyük bir güç, büyük bir zenginlik olarak bilinmesini sağlayacağız. Belirlenen değil, tercih edilen, değiştirilen değil dönüştüren olmak için çalışacağız. 
Sevgili Öğrencilerim; Bugün yaşadığınız heyecanınız hiç bitmesin. Eğitim öğretim hayatınız boyunca bu heyecanı hep yaşayın. Geleceğimiz sizlersiniz, umudumuz, planlarımız hep sizler üzerine şekillenmektedir. Tarih boyunca en zor zamanlarda bile, birlik olarak sorunların üstesinden gelmiş büyük bir geçmişin torunlarısınız. Bugün mesele olarak gördüğünüz her sorunu ve zoru, kararlı, disiplinli, programlı ve inançlı bir çalışma metodu ile aşabileceğinizi hiçbir zaman unutmayın. Çok çalışın, gayret edin. Peygamber Efendimizin “iki günü birbirine eşit olan zarardadır” sözünü hiçbir zaman unutmayın.
Değerli Meslektaşlarım; Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sizler alanlarında bilgi ve tecrübesiyle kendini ispat etmiş, yaptığı görevi sadece iş olarak değil bunu bir milletin sorumluluğu olarak gören ve bu sorumluluğu omuzlarında taşıyan, tarih boyunca fedakârlıklar yapmış eğitim neferleri olarak, toplumda hep en önde yer aldınız.  Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Hazreti Ali “çocuklarımızı kendinizden sonrası için, gelecek zamana göre yetiştirin” der. Bizlerde evlatlarımızı bu minvalde yetiştirmek zorundayız. Her öğrenciyi farklı bir birey olarak görmeli, onların, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetişmeleri için gerekli tedbirleri almalı, sevgimizi ve ilgimizi bir an olsun üzerlerinden eksik etmemeliyiz.  Bizlere tevdi edilen bu kutsal vazifeyi, emanet bilinci içerisinde yerine getirmeliyiz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yetiştirdiğiniz nesiller sizlerin eseri olacaktır" dedi. 
Konuşmasında2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı hazırlıkları hakkında istatistik bilgilere de yer veren Mete, " Bu eğitim öğretim yılında; okullarımızda, okul öncesi: 3146 temel eğitim: 26579 imam hatip ortaokulu: 1334 ve ortaöğretim: 11814 toplamda ise 42.873 öğrenci eğitim öğretim görecektir. 2015 yılında emeklilik ve tayin gibi gerekçelerle 93 öğretmenimiz ilimizden ayrılırken, ilimize 156 öğretmen ataması yapılmıştır. 256’sı okul yöneticisi olmak üzere 2770 kadrolu öğretmenimize ilave olarak, ihtiyaç olan, Özel eğitim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve İlköğretim Matematik branşları ağırlığında (54 kişi) 76 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Bu eğitim öğretim döneminde Toplam 556.375 ücretsiz ders kitabı, öğrencilerimize dağıtılmak üzere hazırlanmış, poşetlenmiş ve bugün itibarı ile kendilerine teslim edilmiştir. Yaz döneminde Haziran ayından bu yana,2. Faz Fatih projesi olarak bilinen, “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” Projesi kapsamında 9 okulumuzda alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Aralık ayı sonuna kadar 65 okulumuzun alt yapısı tamamlanacaktır. Yine yaz döneminde,35 okulumuza 689 etkileşimli (akıllı tahta) gelmiş olup montajları devam etmektedir. Proje kapsamında, 3575 ücretsiz tablet, 71 okulumuza ise A-3 A-4 yazıcı dağıtımı yapılmıştır. 2015 yılı sonuna kadar liselerimize ilave olarak tüm ortaokulları, 2016 yılında ise ilkokul ve okul öncesi okullarımızın kurulumları ile proje tamamlanmış olacaktır. Yaz döneminde okullarımızın bakım onarım çalışmaları kapsamında,3.000.000 TL lik harcama yapılarak, 22 okulumuzda büyük onarım, 42 okulumuzda küçük onarım, 59 okulumuzda boya, 7 okulumuzda konferans salonu, 7 okulumuzda ise bahçe düzenlemesi işleri ve tadilat tamirat işleri yapılmıştır. Bu yıl eğitim ve öğretime,  üç yeni okulumuzun, 19 Temmuz İlkokulu, Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu ve Altınova İmam Hatip Ortaokullarını açarak başlıyoruz. Aynı zamanda; TOBB tarafından yaptırılan, Merkez Meslek Lisesi, yatırım programımızda olan Merkez Anadolu Lisesi, Çiftlikköy Kız Meslek Lisesi, Çınarcık İmam Hatip Ortaokullarının yapım işi devam etmektedir.  Merkez İmam Hatip Külliyesi, Özel Eğitim Kompleksi, Çiftlikköy Siteler İlkokulu, Armutlu Fıstıklı İlkokulu, Armutlu İmam Hatip Ortaokulu, Merkez Halk Eğitim Merkezi, Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi ve Altınova Denizcilik Meslek Lisesi Atölyeleri gibi yatırımlarımız için ihale öncesi önemli mesafeler kaydettik ve eksikleri büyük oranda tamamladık. Talep eden ilkokul haricindeki bütün öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik,  destekleme ve yetiştirme ve hazırlık kapsamında açılacak tamamen ücretsiz kurslarımızla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan ve bunu hak eden öğrencilerimize yönelik yukarıda saymış olduğum, yaklaşık maliyeti 100 milyon TL'nı aşan bu yatırımlar için Devletimize minnettarız" dedi. 
Mete'nin ardından söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Bizler eğitim gördüğümüz dönemlerde tebeşir dahi bulmakta zorlanırdık. O günlerden bu günlere geldik. Günümüzde sizler akıllı tahtalarda, tabletlerle eğitim yapıyorsunuz. Bu devletimizin ve hükümetimizin eğitime verdiği önem sayesinde oldu. Bugün hükümet olarak bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Çünkü bu ülkenin daha güzel yarınlara sadece eğitimli nesillerle ulaşabileceğinin bilincindeyiz. Sahip olduğunuz bu imkanları heba etmemek lazım" şeklinde konuştu. 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'da 2015/2016 eğitim öğretim yılı açılışında törene katılanlara hitap etti. Konuşmasında eğitime vurgu yapan Vali Cebiroğlu, "Geleceğimiz eğitimden, kültürden, bilimden geçer. Bugün siz çocuklarımız, gençlerimiz eskiden üniversitelerin dahi sahip olmadığı fiziki şartlardaki binalarda ve imkanlarda eğitim görüyorsunuz. Biz çağdaş yarınların eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bunda öğretmen ve velilere de büyük paylar düşüyor. Velilerimiz eğer çağadaş batı standartlarında bir yaşam hayal ediyorlarsa çocuklarının eğitiminde aktif rol almalılar. Okul aile birliklerimizi yalnız bırakmamalılar. Bizler eğitimin en üst noktalarda sağlanması adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Okullarımıza İŞKUR kanalıyla 400 yeni personel tahsisi gerçekleştirildi. Bu personel okullarımızda ki hizmetli açığının büyük oranda kapanmasını sağlayacak. Buradan öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum. Okullarda öğrencilerinize kendi çocuğunuzu eğitiyormuşçasına önem verin. Zira eğittiğiniz her çocuk ve genç bu ülkenin geleceği için büyük bir önem taşıyor" dedi. 
Konuşmaların ardından bu yıl bursluluk sınavlarında ilk 3 sırayı alan öğrencilere ödülleri verildi. Bursluluk sınavında 3. olan Berranur Yağız'a ödülünü Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, 2. olan Gökhan Barış Boz'a ödülünü Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, 1. olan Hira Tuncer'e ise ödülünü Yalova Valisi Selim Cebiroğlu sundu. Ödül töreni sonrasında öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilediler. 
Gösteriler sonrasında Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. İlk ders zilini ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu çaldı. Burada ki açılışın ardından bu yıl ilk kez eğitim ve öğretime başlayacak olan 19 Temmuz İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel her iki okulu da gezerek Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'den bilgiler aldı. 
Editör: TE Bilişim