Bilinçli bir üretici kesimi yaratmak ve ilgili sektörlere katkı koymak amacıyla “KKTC Florasında Bulunan Potansiyel Süs Bitkilerinin Saptanması, Tanımlanması, Muhafaza Edilmesi, Kültüre Alınması ve Etkin Değerlendirilmesi” projesi kapsamında Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Dairesi Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi tarafından “Süs Bitkileri” konulu seminer düzenlendi.

Yalova Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Akademik Personeli Yrd.Doç.Dr. Gül Yücel ve Öğr. Gör. Yusuf Evren Doğan'ın Süs Bitkileri Üretimi konularında sunumları ile gerçekleşen seminere katılım oldukça yoğun oldu.

KKTC Peyzaj ve Süs Bitkileri sektörü temsilcilerinin büyük bir çoğunluğunun hazır bulunduğu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Konferans salonundaki sunumun ardından soru ve cevap kısmında önemli konular masaya yatırıldı. Spesifik üretici soruları ve sorunları cevaplandırıldı. KKTC’deki bu seminerle gerek katılımcılar ve gerekse düzenleyen kurumlar arasında memnuniyetle sonuçlanan seminerlerin sürekliliğinin sağlanacağı belirtildi. Seminerin ardından Yakın Doğu Üniversitesi'nden katılan temsilcilerle de görüşmelerde bulunan Yalova Üniversitesi Akademisyenleri Yrd.Doç.Dr. Gül Yücel ve Öğr.Gör.Yusuf Evren Doğan ilgili konularda çalışmaların Yakın Doğu Üniversitesi ile de gerçekleştirileceğini belirtti.Seminer KKTC basınında da oldukça geniş yer buldu.

Editör: TE Bilişim