Yalova Valiliği, Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, YTSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mimar ve Mühendisler Odası, eğitim denetmenleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler, sınıf ve branş öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri, sendikalar, dershaneler, okul aile birliği başkanları, okul meclisi başkanları ve Muhtarlar Derneği’nin temsilcilerinin katılacağı çalıştayda temel ve mesleki eğitimin durumu ele alınacak.

26 Nisan Cuma sabah saat 9.00’da başlayacak olan çalıştayda açılış konuşmalarının ardından saat 10.30 ile 12.00 arasında Çalıştay Giriş Sunumları gerçekleştirilecek.

Giriş sunumları, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Feyyat Gökçe’nin “Etkili Sınıf Yönetimi”, Amasya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Gökdere’nin “Üstün Yeteneklilerde Eğitim”, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Taşpınar’ın “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim”, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sedat Yüksel’in “Farklı Ülkelerdeki Eğitim Sistemleri” konulu sunumlarından meydana geliyor.

27 Nisan Cumartesi sabah 9.00’da başlayacak ilk oturumda UÜ’den Doç. Dr. Feyyat Gökçe ve Yrd. Doç.  Dr. Asuman Yüksel’in yöneteceği panelde “Temel Eğitim -1” konu başlığı altında eğitimde amaçlanan hedefler, ekipman ve fiziki donanım, okul öncesi eğitim, aile eğitimi ve işbirliği, okul ve sınıf yönetimi, kurumsal kimlik ve kültür, din ve dini değerler eğitimi, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler, okul ve kurumlarda güvenlik tedbirleri, risk faktörü taşıyan öğrenciler ve özel eğitim, yönetici – öğretmen – öğrenci motivasyonu, Avrupa Birliği ve temel eğitim -1” konuları ele alınacak.

Amasya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökdere ve ÇOÜ’den Doç. Dr. Salih Zeki Genç’in yöneteceği “Temel Eğitim -2” panelinde ise “SBS ve ölçme değerlendirme, eğitimde amaçlanan hedefler, ekipman ve fiziki donanım, okul – aile işbirliği, okul ve sınıf yönetimi, kurumsal kimlik ve kültür, din ve değerler eğitimi, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler, okul ve kurumlarda güvenlik tedbirleri, özel eğitim, motivasyon, Avrupa Birliği ve temel eğitim – ıı” konuları tartışılacak. Ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim açılarından da aynı konuların değerlendirileceği paneller sonrasında son olarak “Yatırımlar ve Tesisler” konu başlığı altında İTÜ’den Doç. Dr. Funda Yirmibeşoğlu’nun yöneteceği panelde, mevcut okul ve kurum binalarının değerlendirilmesi, yeni okul kurum binaları için yer tespiti, yeni model ve tasarımlar, okul bahçeleri, oyun alanları ile yeni eğitim sistemine okul binalarının uyumu konuları değerlendirilecek. 

Editör: TE Bilişim