Yalova Belediyesi, TİGEM Tatil Park Çınar Bahçede gerçekleştirdiği maratonda, farklı şehirlerden birbirini tanımayan öğrencileri bir araya getirdi. Maratonun ilk günü Yürüyen Köşk’te gerçekleşen buluşma ile başladı. Ardından gençler Çınar Bahçede zor geçen 3 güne başladılar. Yalova Belediyesi de maratonda marka olarak incelendi. Belediye ile ilgili çalışmaları Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman gençlere aktardı. Ardından gençler için 3 gün süren maraton başladı. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman da gençlere maraton boyunca eşlik etti. Tutuk, Yalova ve Yalova Belediyesine dair yenilikçi genç fikirleri üreten gençlere tek tek teşekkür etti.

“Uyumuyoruz, Yoruluyoruz Ama Enerjimiz Bitmiyor”

Denizli’de yaşayan ve Başkent Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Eda Bayrak, farklı üniversiteden, farklı bölümlerden gelen öğrencilerle ilk kez buluştuğunu ifade ederek, “Birbirimizi hiç görmemiştik daha önceden. İnanılmaz bir heyecan vardı. Herkesin farklı kültürlerden, farklı bölümlerden, farklı yaş gruplarından gelmesi inanılmaz güzel. Burada çok güzel bir ortam yaşıyoruz. Bütün etkinlikler hem çok eğlenceli hem de çok bilgilendirici geçiyor. Çok güzel ve sıra dışı bir deneyim. Uyumuyoruz, yoruluyoruz ama çok garip bir şekilde enerjimiz bitmiyor” dedi.

“Yalova’ya Hayran Kaldık Tekrar Geleceğiz”

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Fatma Gündüz, “Marka Mutfağı’nın 5. maratonunu Yalova’da gerçekleştiriyoruz. Burası bizim için büyük ve güzel bir deneyim oldu. Yalova’ya hiç gelmemiştim. Şehri tanıma şansım oldu. Daha önce ismini bile duymadığımız bir şehir ve geldiğimizde tekrar geleceğimiz bir şehir olarak görüyorum burayı. Belediyemizde bizimle beraber iç içe oldu ve etkileşim sağladık. Yalova Belediyesi için buradayız. Çalışıyoruz, uyumuyoruz” dedi. Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisi Ertuğrul Şahin, “Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’un destekleriyle Yalova Üniversitesi’ni temsilen bulunuyoruz. Burada 60 kişilik harika bir ekip var. Deniz kenarında nezih bir ortamda güzel çalışmalarımız sürdü. İşin yorucu kısmı, 48 saat boyunca maraton olduğu için çalışma mola şeklinde gidiyor” dedi. “Marka Mutfağı, üniversite öğrencisi ve yeni mezunlardan oluşan markalara reklam kampanyaları iletişim stratejilerini oluşturan sosyal bir girişimdir” diyen Marka Mutfağım Platformu Kurucusu Ömer Karapınar, “Pazarlama Maratonunda 3 gündür Yalova’dayız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte ve Yalova’dan üniversitemizin de katılımıyla 5.sini burada gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızla birlikte markalar için gerçek problemlere ve gerçek çözümler ürettik. Aslında iş hayatında karşılaşacakları pazarlama ile ilgili süreçleri 48 saatlik süreçte yaşamış oldular. Çok keyifli ve güzeldi. Belediyemiz burada bizi güzelce ağırladı. 48 saatlik maraton öncesinde öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırdık. Sunumlarda markaların 48 saat boyunca çalışıp ürettikleri kampanya fikirlerini çalışmalarını paylaşacaklar. Hem geri bildirim alacaklar hem de markaların bundan sonraki süreçte pazarlama ile ilgili yaptıkları çalışmalara yeni bir bakış açısı getirmiş olacaklar. Belediyemize de bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim