Elektronik mühendisleri ve okul çalışanlarının yaptıkları okul öncesi elektronik ölçme ve öğrenme programıyla Türkiye’de bir ilke imza atan proje okul öncesi öğrencilerinin akademik gelişimlerini takip ederek,  dezavantajlı gruplardan gelen öğrencileri de eğitimin aktif öğeleri haline getirdi.

Okul Müdürü C. Cem Akıncı, “2012 Mayıs ayında okul öncesi müfredatı elektronik ortama aktarma süreciyle başladığımız bu proje bugün 5.versiyonuyla çok hızlı gelişmekte ve yararlanıcılara ulaşmaktadır” dedi. Yapılan çalışmayla öğretmenin tüm sınıfa çok kısa bir sürede ulaştığını, öğrenme etkinliklerinin sadece aktif öğrenciler üzerinden değil tüm sınıf bazında tüm öğrencilerle aynı hızda yapılabildiğini ve dönütlerin saniyeler içerisinde alındığını belirten Okul Müdürü Akıncı; internet ortamında takibinin yapıldığını ve velinin aktif olarak eğitim sisteminin bir parçası haline getirildiğini ifade etti. Müdür Akıncı, “Yalova ilimizin eğitimde marka şehir olma çalışmaları ve Yalova’mızın diğer illerde de tanıtılması adına çok yararlı bir proje oluşmuştur” dedi.

Okul Müdürü C.Cem Akıncı, “Çalışmalar sırasında her fırsatta desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Yurtman’a,  elektronik mühendislerimize, personelimize ve en önemli bizlere çalışma şevki veren sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da Zübeyde Hanım Anaokulu ekibini kutlayarak eğitimin bir gemi misali olduğunu, yapılan çalışmaların sonuçlarını yavaş yavaş verdiğini ve bu çalışmalar ve diğer eğitim çalışmalarının sonuçlarını birkaç yıl içerisinde alınacağını ifade etti.Yalova’nın eğitim alanında marka bir şehir olması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Müdür Yurtman, kısa bir zaman içerisinde Yalova’da tüm paydaşların katılacağı iki gün sürecek bir çalıştay düzenleneceğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova’nın eğitimdeki başarılarına katkıda bulunacak tüm çalışmalara destek verdiklerini belirterek;  bu çalışmanın da okul öncesi alanda bir ilk olması, Yalova ilinin diğer illerde okul öncesi eğitim alanında tanıtacak olması ve çalışmanın çok verimli sonuçlarından dolayı proje çalışanlarına teşekkür etti. Yurtman, makamında Zübeyde Hanım Anaokulunun Toplam Kalite Yönetimi Ekip Dalında Yalova birincisi olan personeline teşekkür belgelerini verdi.
Editör: TE Bilişim