Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz YTSO meclis toplantısına katılarak OSB çalışmalarında gelinen noktayı aktardı. Erboz, 2021 yılında firmalara arsa teslimi yapılacağını ve 10 bin kişilik istihdam sağlanacağını dile getirdi.
Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ve Bölge Müdürü Direnç Özdemir Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısına katılarak Yalova İMES - Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz konuşmasında, “7 Haziran 2017 tarihi itibariyle 331 sicil numarası ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla yürürlüğe girerek tescil edilen Yalova İMES OSB Çiftlikköy ilçemizde yeni yapılan İstanbul-İzmir Otoyoluna cephe stratejik bir konumda bulunmaktadır. İMES OSB Makine ihtisas OSB'dir. ÇED raporunda ve kuruluş protokolünde kesinleştirilmiş olan makine, yedek parça, otomotiv gibi ana sektörler ve destekleyici sektörlerden oluşan NACE kodlarıyla belirtilmiş olan ilgili firmalar haricinde başka faaliyetlerde bulunan firmalar burada yer alamayacaktır. Brüt alan 5.000.000 m2, net sanayi alanı 3.000.000 m2, toplam parsel sayısı 264, Toplam yeşil alan 387.888 m2 toplam sosyal donatı alanı 413.659 m2, toplam iç imar yolu 25 km olarak planlanmıştır” dedi.
Kamulaştırma ve altyapı süreçlerinde mücbir sebeplerle bir gecikme oluşmadığı takdirde 2021 Haziran ayında arsa teslimini yapabileceklerine değinen Erboz, 100 Milyon TL altyapı; 900 Milyon TL üstyapı bütçesiyle, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyar TL inşaat yatırımının Yalova İlimizde yapılması, 150 milyon TL’lik arazi alımı-kamulaştırma yapılması, toplamda 10 bine yakın yeni istihdam ve 500 milyon USD yıllık ihracat hedeflendiğinden bahsetti.
Yalova İMES OSB Bölge Müdürü Direnç Özdemir, Meclis üyelerine gerçekleştirdiği sunum ile OSB hakkında detaylı bilgilere yer verdi. Özdemir, “Biz Yalova İMES OSB'de önceliğimizi çevreye veriyoruz. Yeşil OSB unvanını uluslararası boyutta kazanmak temel hedeflerimiz arasında ilk sırayı almaktadır. Bu doğrultuda gerekli altyapı ve üstyapı yatırımları yapmayı, OSB'nin ortak enerji tüketimlerini OSB içerisinde kurulacak güneş enerji santralinden temin etmeyi, arıtma tesisini ileri arıtma olarak dizayn ederek, arıtılan suyu sulama suyu olarak OSB katılımcılarının hizmetine sunmayı, yenilenebilir enerji yatırımları ile OSB katılımcısının enerji birim fiyatlarını OSB'lerdeki ortamla fiyatlardan en az yüzde 20 daha uygun hale getirmek, liman yatırımı veya ortaklığı ve/veya işbirliği yapmak suretiyle OSB katılımcısının nakliye maliyetlerini minimize etmeyi, OSB içerisinde antrepo- depo kurmak ve işletmek suretiyle OSB katılımcısının lojistik maliyetini minimize etmeyi, fabrika inşaatları aşamasında, kuracağı iktisadi teşekkül marifetiyle minimum bedelle ve uzun vadeli ödeme planlı ödeme kolaylıklarıyla fabrika inşaatları için katılımcının yatırım maliyetini minimize etmeyi ve son olarak kurulacak çevre laboratuarı, ortak sağlık güvenlik birimi, zemin laboratuarı, katı atık ayrıştırma, arama, depolama tesisi ile katılımcının zorunlu gelir ve gider harcamalarını minimize etmeyi hedefliyoruz. Dudullu İMES Sanayi Sitesi ve Dilovası İMES OSB'de sanayicilerimizin ihtiyaçlarına göre elde ettiğimiz tüm OSB bilgi ve tecrübelerimizi yeni kuracağımız Yalova İMES OSB'ye aktaracağız. Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesini başarıyla sanayicilerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
OSB'lerin çevreye duyarlı sanayileşme ve kayıtlı ekonominin iyi bir örneği olduğunu söyleyen YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “İlimiz ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Yalova İmes OSB’nin 2021’de tamamlanarak hayata geçirilmesi için YTSO olarak gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim